23948sdkhjf

105 væsentlige investorer bag krav om Vestas-granskning

Krav om kulegravning af Vestas er rejst af i alt 105 institutionelle investorer, oplyser selskabet Deminor.
Der står i alt 105 institutionelle investorer bag anmodningen om at få kulegravet forhold i Vestas. Det fremgår af oplysninger fra det belgiske advokatbureau Deminor til Ritzau Finans.

Deminor har indleveret anmodning om en større granskning af Vestas. Selskabet har selv en enkelt aktie i Vestas - men handler altså på vegne af en større gruppe aktionærer - både nuværende og tidligere.

- Vi vurderer, at der er en seriøs mangel på tillid til Vestas i investormiljøet, siger advokat Erik Bormans, Deminor, til Ritzau Finans.

Han mener, at en grund til den manglende tillid er, at selskabet ikke har været tilstrækkeligt åbent om, hvad der er sket tidligere. Det gælder en række forhold frem til annullering af finansdirektør Henrik Nørremarks aftale sidste år.

De 105 investorer er primært pensionskasser, kapitalforvaltere, fonde og lignende. Det er nuværende og tidligere investorer, der "ikke er særligt glade for aktiekursens udvikling på markedet". De har tabt penge på Vestas.

Ifølge Erik Bormans ventes den del af de 105 investorer, som stadig har aktier og som Deminor repræsenterer, at stemme for Deminor-forslaget på generalforsamlingen i marts. Men det ligger ikke fast, hvorvidt klienterne på sigt vil lægge sag an.

- Vores klienter er fra Europa, Asien, USA - spredt over hele verden, og om de vil starte et sagsanlæg er noget, der måske - måske ikke sker. Det vigtigste er, at der kommer fuld gennemsigtighed fra Vestas, siger Erik Bormans til Ritzau Finans.

Han henviser også til, at analytikere og investorer på det seneste har mistet troen på selskabet.

- Hvis du læser analytikerrapporterne, vil du kunne se en nedgang eller en udhulning af tilliden til Vestas, til ledelsen og til bestyrelsen og deres måde at kommunikere med offentligheden, siger Erik Bormans.

Målet med indsatsen er ifølge Erik Bormans at sikre mere information og en bedre ledelse på sigt for Vestas. Desuden skal ledelsen i det ombruste selskab ikke blot kunne sige "alt er fint, vi har gjort alt, hvad der er nødvendigt".

- Vi er nødt til at vide, hvad der er sket, og hvorfor det skete, siger Erik Bormans til Ritzau Finans.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079