23948sdkhjf

Ekspert: Kulegravning af Vestas kan skrive børshistorie

105 utilfredse Vestas-investorer kan skrive børshistorie, hvis det lykkes at få flertal for en undersøgelse.
En gruppe på 105 utilfredse Vestas-investorer kan skrive børshistorie, hvis det lykkes for dem at få gennemført en kulegravning af vindmøllegiganten.

En granskning af et C20-selskab er ifølge professor i ledelse og børsretsekspert ved Copenhagen Business School, Caspar Rose, uden fortilfælde.

- Det er en aktionærret, som benyttes af selskaber som Deminor, som er specialiseret i at finde noget snavs, hvorefter der anlægges et søgsmål på vegne af aktionærer i håb om at score en gevinst.

- Man graver simpelthen efter oplysninger, og finder man et eller andet, vil det blive brugt i et efterfølgende søgsmål, vurderer Caspar Rose over for Ritzau Finans.

Granskningsreglen er oprindeligt tænkt som en beskyttelse af mindretalsaktionærer mod fejldispositioner, men bliver nu i stigende grad brugt af selskaber som Deminor for at hente skyts til erstatningssager.

Deminor repræsenterer en række utilfredse aktionærer. De mener, at Vestas vildledte børsmarkedet i forbindelse med overgang til nye regnskabsprincipper i 2010, og at det kostede investorerne penge.

Derfor prøver Deminor nu at få generalforsamlingen til at vedtage en granskning af selskabet samt en undersøgelse af finansdirektør Henrik Nørremark og chef for investor relations Peter Wenzel Kruses fratræden.

Vestas kalder granskningen unødvendig og opfordrer generalforsamlingen til at stemme nej.

Det vil da også blive både bøvlet og irriterende for bestyrelsen midt i arbejdet med Vestas' strategi også at skulle tage stilling til granskningen, lyder vurderingen fra Caspar Rose.

Desuden vil det heller ikke være uden omkostninger.

- Det er ikke til at sætte tal på, men billigt er det i hvert fald ikke, konstaterer Caspar Rose.

Han vil trods Deminors stærkt begrænsede ejerskab på blot én aktie alligevel ikke udelukke, at det lykkes Deminor at skaffe flertal på generalforsamlingen.

Der er nemlig ingen storaktionær i Vestas, og det betyder, at man ikke behøver at repræsentere ret mange aktionærer for at få flertal, da det ikke er så mange aktionærer, der møder op på generalforsamlingen.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063