23948sdkhjf

Analytiker: Aktionærangreb kan blive dårlig sag for Vestas

Vindmøllekoncernen Vestas kan få en dårlig sag på halsen, efter at aktionær anmoder om uvildig kulegravning.
Vindmølleselskabet Vestas har fået en ny udfordring, efter at et belgisk selskab har fremsat forslag til en kulegravning af en række forhold i Vestas.

Ifølge Vestas-analytiker Jacob Pedersen, Sydbank, afspejler sagen en grundlæggende mistillid til ledelsen i Vestas.

Bag udspillet står selskabet Deminor, der er specialiseret i at varetage sager vedrørende aktionærforhold og god ledelsesskik i virksomhederne.

Deminor anmoder i sin henvendelse om, at der udpeges en uafhængig granskningsmand, der kan undersøge en række forhold.

Det gælder blandt andet Vestas' brug af regnskabsstandarder, baggrund for diverse nedjusteringer samt forholdene i forbindelse med finansdirektør Henrik Nørremarks fratræden for et års tid siden.

Ifølge Jacob Pedersen kan det blive en meget dårlig sag for selskabet, hvis forslaget bliver vedtaget og hvis den uafhængige granskningsmand finder uregelmæssigheder. Jacob Pedersen peger på, at Vestas-ledelsen har nok at se til i forvejen.

- Kritikken er kras og omhandler utroligt mange ting om Vestas siden 2010. Det er en perlerække af kritikpunkter om forhaling af oplysninger, forkerte oplysninger, mangelfuld information og overoptimisme.

- Dokumentet afspejler en grundlæggende mistillid til ledelsen, siger Jacob Pedersen til Ritzau Finans.

Den foreslåede granskning skal stemmes igennem på generalforsamlingen den 21. marts. Bestyrelsen i Vestas anbefaler, at aktionærerne stemmer nej til forslaget. Bestyrelsen vurderer, at klagepunkterne er oplyst i regnskaber og fondsbørsmeddelelser.

Jacob Pedersen vurderer, at en del aktionærer vil reagere negativt, hvis Vestas ikke har overholdt regler. Samtidig kan der blive tale om en meget tidskrævende opgave for Vestas-ledelsen, der i forvejen er optaget af at genvinde kunders og markedets tillid.

Vestas-aktien har på Københavns Fondsbørs haft gode dage på det seneste. Efter nyheden om Deminors udspil dykkede Vestas-aktien mandag med ca. 3,5 procent i værdi.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094