23948sdkhjf

Vestas: Obamas vindmølle-støtte kommer for sent

Vindmølleproducenten roser amerikansk melding om vindmøller. Men ordrer for 2013 er påvirket af usikkerheden.
Efter lang tids usikkerhed ser det ud til, at USA også i fremtiden vil give skattefordele ved etablering af vindmølleparker via den såkaldte PTC-ordning.

Udmeldingen glæder den store danske vindmølleproducent Vestas. Men der er også malurt i bægeret.

- Desværre ser markedet for 2013 allerede ud til at have lidt under usikkerheden omkring forlængelsen af PTC'en, siger Mikkel Friis-Thomsen, pressechef i Vestas.

- Men det er klart, at forlænges PTC'en nu, så vil det have en positiv indvirkning på det amerikanske marked fremadrettet, siger han.

Vestas har blandt andet i de seneste måneder skåret ned i medarbejderstaben på fabrikkerne i Colorado, da det har set ud til, at PTC-ordningen ikke blev forlænget.

- Jeg vil sige, at det er positivt for både Vestas og den amerikanske vindindustri, hvis PTC-ordningen forlænges.

- Vestas har i en tid haft tiltro til, at dette skulle ske. USA har været Vestas' markant største marked indtil nu i 2012 - ligesom det var det største marked i 2011, siger Mikkel Friis-Thomsen.

Barack Obama sagde mandag aften dansk tid, at den budgetaftale, der er i støbeskeen, vil bevare skattefordelen for grøn energi.

Senioranalytiker i Sydbank Jacob Pedersen følger vindmølleindustrien tæt. Han mener, at der er tale om en solid nytårsgave til Vestas, hvis USA's præsident, Barack Obama, når i mål med en budgetaftale.

- Det er usædvanligt godt nyt for vindmølleindustrien i USA og dermed også for Vestas. Det vil kunne bringe ordrerne tilbage på markedet, så det amerikanske marked ikke bare falder fuldstændig sammen, sagde Jacob Pedersen mandag til Ritzau.

Han forventer ikke, at en forlængelse af PTC-ordningen vil give store udsving på bundlinjen allerede næste år.

- Det er ikke noget, Vestas vil komme til at mærke nævneværdigt i form af øget omsætning eller indtjening i 2013. Vi skal ind i 2014, før det får en effekt, sagde Jacob Pedersen mandag.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094