23948sdkhjf

Engel bliver selv: Fire direktører ryger ud

Vestas-chef Ditlev Engel fortsætter som topchef i en ny og udvidet direktion for selskabet.
Som led i spareplanen for Vestas bliver selskabets ledelse omdannet, så direktionen udvides fra to til seks mand.

Koncernchef Ditlev Engel fortsætter i spidsen for selskabet, ligesom Henrik Nørremark fortsætter som vicekoncernchef og chef for produktionen.

Som led i omrokeringerne siger Vestas til gengæld farvel til ir-direktør Peter Wenzel Kruse, forsknings- og udviklingsdirektør Finn Strøm Madsen samt offshore-direktør Anders Søe-Jensen.

Desuden stopper Bjarne Ravn Sørensen, der har været administrerende direktør for Vestas Control System.

De bliver erstattet af fire nye medlemmer af direktionen, som skal have ansvar for salg, økonomi, teknologi og globale løsninger.

Ny salgsdirektør bliver Juan Araluce, der har været chef for Vestas i Spanien. Anders Vedel, der er forskningschef for Vestas i Indien, bliver ny chef for den teknologiske udvikling af møllerne.

Stillingerne vedrørende økonomi og globale løsninger står indtil videre ubesatte.

- Vestas nuværende organisation har tjent os godt i de år, hvor Vestas og markedet voksede kraftigt.

- Nu har vi fået globaliseret Vestas, udvidet antallet af markeder, øget medarbejdersikkerhed og forbedret kvaliteten og vindmøllernes drift, forklarer Ditlev Engel om ændringerne.

- Derfor er tiden kommet til, at vi skaber en organisation med en stærkere og hurtigere beslutningskraft for at imødekomme den forandring, som vindmarkedet gennemgår, siger Ditlev Engel.

Der bliver i denne omgang ikke skiftet ud i bestyrelsen, selv om flere storaktionærer har kritiseret den nuværende bestyrelse med formand Bent Erik Carlsen i spidsen.

Det kan dog blive ændret på den kommende generalforsamling i selskabet.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094