23948sdkhjf

Vestas skærer 2335 stillinger væk

Den danske vindmøllegigant Vestas fyrer 1300 ansatte i Danmark og 2335 i alt. Dertil kan komme flere i USA.
Vindmølleselskabet Vestas afskediger 2335 medarbejdere, heraf 1300 i Danmark, som led i koncernens bebudede spareplan.

Nedskæringerne skal sikre Vestas besparelser på mere end en milliard kroner.

Foruden den planlagte afskedigelse forberede Vestas at afskedige op til yderligere 1600 ansatte på fabrikker i USA, hvis en støtteordning ikke forlænges.

I Danmark forventes fordelingen på afskedigede at være cirka 550 timelønnede og 750 funktionærer.

- Jeg er virkelig ked af at skulle sige farvel til så mange både dygtige og loyale Vestas-kolleger. De påtænkte afskedigelser er et af flere skridt vi nu tager for at få vores omkostninger ned, siger koncernchef Ditlev Engel.

I forbindelse med omstruktureringen udvider Vestas koncernledelsen fra to til seks mand. Heraf er to stillinger stadig ledige.

Efter afskedigelserne vil Vestas beskæftige omkring 20.400 ansatte globalt, heraf 5300 i Danmark.

I Europa skiller Vestas sig af med 1750 mand. Som led i besparelserne lukker man en fabrik med produktion af tårne i Varde.

Dertil kommer besparelser på stabsfunktioner, administrationen og forskning i Aarhus samt i produktionen i Hammel, Lem, Varde og Ringkøbing.

Desuden er der besparelser i Spanien, Tyskland, Italien og Sverige.

I USA er der i denne omgang tale om 182 afskedigelser, mens godt 400 stillinger forsvinder i Kina og resten af verden.

- Jeg kan sagtens forstå, hvis ansatte såvel som folk uden for Vestas betragter os som værende i krise. De udfordringer vi har haft i fjerde kvartal har givet os et troværdighedsproblem. Det må vi arbejde os ud af, siger Ditlev Engel.

- Den eneste måde at gøre det på er at bevise, at vi med vores globale tilstedeværelse, høj kundetilfredshed og branchens bedst ydende vindkraftsystemer vil stå stærkest tilbage efter det udskilningsløb, der er i gang inden for vedvarende energi, siger Vestas-chefen.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126