23948sdkhjf

Derfor lukker Vestas ned for åbenheden

Vestas undlader at fortælle om ordreforventninger for næste år. Problematisk, siger analytiker.
Vestas og koncernens øverste chef, Ditlev Engel, har vært kendt for stor åbenhed omkring forventninger til de kommende regnskabsår, men det er nu slut.

Vindmøllegiganten har således halveret antallet af såkaldt forventningsparametre fra 16 til otte for det kommende år. Blandt andet oplyser man ikke længere forventningerne til, hvor mange ordrer man får ind.

- Vi har været meget transparente. På de parametre, hvor vi har opnået og også overgået vores forventninger, eksempelvis markedsmæssigt og positionsmæssigt, har vi kun fået lille ros, selvom det har været fantastisk.

- De ting, hvor vi så ikke har opnået det forventede, har vi fået stor kritik for. Forholdet mellem ros og ris er for stor. Vi må konstatere, at det er vigtigt, at vi ikke kommer ud med ting, som skuffer, siger den afgående bestyrelsesformand Bent Erik Carlsen.

Vestas leverede natten til onsdag et endnu værre resultat for 2011 end ventet med et underskud før skat på 1,1 milliarder kroner og har i det hele taget haft store problemer i det forløbne år.

Blandt andet to nedjusteringer og en stor fyringsrunde fik kursen til at styrtdykke i 2011.

Ifølge aktieanalytiker Michael Friis Jørgensen fra Alm. Brand Markets er den lukkede tilgang ikke optimal:

- Jeg synes, det er lidt problematisk, at de ikke længere guider på den forventede ordreindgang. Det vil markedet tolke som en enorm stor usikkerhed til ordreindgangen til vindmarkedet i 2012, siger Michael Friis Jørgensen til Ritzau Finans.

Han havde håbet, at Vestas ville have udtrykt nogle forventninger til situationen blandt andet i forhold til USA, hvor en forlængelse af støtteordningen til vindmølleinvesteringer bliver diskuteret.

- Det er svært at finde de positive ting i regnskabet, og jeg tror, at aktien kan komme under pres. Det er en meget lav indtjening, de er ude at guide på.

- Om de er forsigtige? Det er de jo nok set i relation til 2011's nedjusteringer, siger Michael Friis Jørgensen.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078