23948sdkhjf

ATP var med til at prikke Vestasbestyrelse

Pres fra storaktionærer knækkede bestyrelsen i Vestas. ATP var blandt dem, der ville have udskiftning.
Det var de danske storaktionærer, der var årsag til, at bestyrelsesformanden i Vestas siden 1996 Bent Erik Carlsen natten til onsdag valgte at trække sig som formand for den danske vindmøllekoncern.

Det siger aktiechef i APT, Claus Wiinblad. Han påpeger, at ønsket ikke var nyt fra ATP's side:

- Som vi sagde på generalforsamlingen sidste år, så mente vi, at der var behov for fornyelse i Vestas' bestyrelse, herunder også i formandskabet, siger Claus Wiinblad og fortsætter:

- Nu har vi været igennem et 2011 med særdeles dårlige resultater, og det har selvfølgelig ikke gjort, at behovet for fornyelse i Vestas' bestyrelse var mindre, end vi mente for at år siden. Og de holdninger har vi også givet videre til Vestas' bestyrelse.

Claus Wiinblad har fået at vide, at der allerede er sat en proces i gang for at finde afløsere til Bent Erik Carlsen og næstformand Torsten Erik Rasmussen.

- Som vi er orienterede, kører der en proces i Vestas' bestyrelse med henblik på at finde nye medlemmer til bestyrelsen. Og den proces vil vi afvente resultatet af, lyder det fra ATP's aktiechef.

Claus Wiinblad lægger ikke skjul på, at en udskiftning i toppen af Vestas har været nødvendig efter et år, hvor koncernen flere gange har skuffet.

- Vestas er i en helt klassisk turnaround-situation, som selvfølgelig er meget udfordrende. Og det skal ikke være nogen hemmelighed, at Vestas står i en noget presset situation for øjeblikket, siger ATP-chefen.

Mens bestyrelsen nu skal til at sætte nyt hold, skal der også ske noget på direktionsgangen. Tirsdag aften blev også viceadministrerende direktør Henrik Nørremark sat af holdet.

Spørgsmål: Hvad med koncernchef Ditlev Engel?

- Det har jeg ikke nogen kommentarer til, siger Claus Wiinblad..

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109