23948sdkhjf

Vestas skuffer analytiker med 2012-tal

Forventningen til en lav indtjening i 2012 hos vindmølleselskabet Vestas skuffer aktieanalytiker.
Udmeldingerne fra Vestas giver anledning til skuffelse hos Vestas-analytiker Janne Vincent Kjær, Jyske Bank.

Ikke alene tegner udmeldingerne et billede af en noget kaotisk situation i vindmøllevirksomheden. De konkrete økonomiske resultater, som Vestas stiller i udsigt, er heller ikke gode nok.

- Når de forventer en indtjening som ebit-margin på mellem nul og fire procent, så er det overraskende lavt og meget skuffende, siger hun til Ritzau.

Problemet for analytikeren er, at Vestas faktisk har travlt - og har skubbet en del projekter ind i 2012. Men samtidig har man meldt om problemer med at få serieproduktion i gang af en vindmølletype.

- Det lave mål for indtjening kan være udtryk for, at produktionsproblemerne med opstart af serieproduktionen for V112-møllen rækker ind i 2012, siger Janne Vincent Kjær.

Vestas opgiver nu at give forventninger om blandt andet ordreindgangen. Samtidig går man over til at udmelde forventninger i et ret bredt interval. Omsætningen for 2012 ligger således på mellem 6,5 og 8,0 milliarder euro (15,95 milliarder kroner).

Ifølge Janne Vincent Kjær skyldes de nye og bredere udmeldinger den store risiko, der er for eksempelvis forsinkelser og med at få møllerne produceret og skibet af sted i tide.

Hun mener, at en stor del af den udmeldte omsætning for 2012 allerede er sikret i ordrebøgerne.

Janne Vincent Kjær mener, at de lave forventninger til indtjeningen i 2012 giver bekymring også for 2013. Da kan Vestas nemlig få nye udfordringer, hvis en amerikansk støtteordning for vindmøller falder bort.

Desuden vil hun holde øje med udmeldinger, der kan kaste mere lys på de produktionsproblemer, som måske rækker længere ind i produktionen, end Vestas hidtil har givet udtryk for.

Janne Vincent Kjær konstaterer desuden, at det aflagte regnskab for 2011 blev en del dårligere, end koncernen forventede så sent som i begyndelsen af januar.

En ny skuffelse for analytikerne - og formentlig en afgørende årsag til, at Vestas-bestyrelsen måtte afskedige finansdirektør Henrik Nørremark.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094