23948sdkhjf

Vestas-aktien bløder efter dårligt regnskab

Et skuffende årsregnskab er skyld i, at Vestas-aktien falder med næsten 14 procent på børsen i København.
Vestas-aktien får hug efter et dårligt årsregnskab og lukker med et minus på 13,86 procent på børsen i København.

Det store fald kommer efter, at Vestas har fremlagt et rødt årsregnskab. Selskabet fik et underskud før skat på godt 1,1 milliarder kroner, hvor analytikerne efter den seneste udmelding fra virksomheden kun havde ventet et underskud på 450 millioner kroner.

Efter to nedjusteringer indenfor de seneste tre måneder er presset desuden steget på ledelsen.

Den viceadministrerende direktør Henrik Nørremark fik tirsdag aften en fyreseddel, mens bestyrelsesformand Bent Erik Carlsen og næstformand Torsten Erik Rasmussen har valgt at trække sig. Det sker efter pres fra storaktionæren ATP.

Men lige meget hjalp det tilsyneladende. I hvert fald gav udskiftningen i toppen altså ikke fornyet tro blandt aktionærerne.

Aktiekursen på Vestas-aktier styrtdykkede allerede fra morgenstunden. Efter cirka 10 minutters handel onsdag morgen lå aktiekursen på omkring 58 kroner, svarende til et fald på 13 procent.

Og dagen på børsen i København har ikke betydet fremgang for vindmøllegiganten, der sluttede dagen med en aktiekurs på 57,5 kroner eller altså et fald på knap 14 procent.

Det er ikke første gang, Vestas-aktien er så langt nede. I begyndelsen af året lå den nede omkring 55 kroner, men siden er aktiekursen steget jævnt - lige frem til de seneste meldinger fra vindmøllegiganten.

Så mens det samlede C20-indeks lukkede i et plus på 0,2 procent, smed Vestas-aktien hele 13,86 procent og lukkede med en aktiekurs på 57,5 kroner.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062