23948sdkhjf

Slidplade ned til 0,7 mm fra SSAB

SSAB udvider rækken af Hardox slidplader til at dække tykkelser fra 0,7 til 130 mm. Dette giver flere brancher adgang til Hardox og åbner nye muligheder for eksisterende kunder til at udvikle deres produkter. Hvor tykkelsen tidligere fastsatte grænser for designeres løsninger, åbner Hardox’ brede sortiment nye døre.
Hardox er et slidstærkt stål med meget regelmæssige træk, hvilket gør det nemt at behandle. Pladen kan ikke kun modstå slid og ælde, men har også strukturelle karakteristika i form af sejhed og duktilitet. Hertil kommer den nye tyndere udgave og endnu bedre tykkelsestolerancer og overflader end de klassiske Hardox.

- Produktionsudstyret, vi har investeret i, gør det muligt at give Hardox-egenskaber, selv på meget tyndt og meget tykt stål, siger Johan Brobäck, der koordinerer SSABs indførelse på markedet af det nye brede produktsortiment. Han påpeger, at det er resultatet af et tæt samarbejde med kunder og videnudveksling mellem tung pladeproduktion i Oxelösund og metalpladeproduktionsfaciliteterne i Borlänge.

- De fleste af vores kunder stræber efter bedre løsninger, så brugen af tyndere Hardox er næsten ubegrænset, siger Patric Waara, der indgår i gruppen af specialister, der dagligt supporterer SSAB-kunder i udviklingsprojektet.

En applikation, hvor den nye tyndere version er handy, er transportskruer, der nu kan foretages ned til 0,7 mm Hardox. Af andre eksempler kan nævnes lastbilkomponenter, der kan gøres nemmere ved brug af tyndere plade med den samme levetid. Der er også mange detaljer på landbrugsmaskiner, der kan gøres lettere og mere holdbare.

- Mineindustrien er et vigtigt og voksende marked for de grovere kvaliteter, siger Claes Löwgren, Business Development hos SSAB. Tendensen for minedriftmaskiner bliver mere og mere at øge effektiviteten.

- Så er det vigtigt at have Hardox i tykkere versioner, der kan følge udviklingen. Vi er lige nu ved at udvikle Hardox tykkelser på op til 160 mm sammen med vores kunder.

Materialerne i det nye Hardox program er testet af kunder og kan nu bestilles.mola
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078