23948sdkhjf

Fra handelsskole til industritekniker hos KVM Industrimaskiner

Efter en treårig HHX handelsskoleuddannelse vidste Steffen Rasmussen fra KVM Industrimaskiner ikke hvad han ville. Han tog imod et tilbud om en læreplads som industritekniker og det har han bestemt ikke fortrudt.
Efter Handelsskolen vidste Steffen Rasmussen ikke hvad han ville.

Derfor besluttede han sig for at søge et ufaglært arbejde for at tjene penge.

I stedet blev han tilbudt en læreplads som industritekniker hos KVM Industrimaskiner A/S, hvilket han tog imod.

Steffens job består i at fremstille stålformene til støbning af betonprodukter, blandt andet på en stor portalfræser Correa FP 30.

- Det, at det er nye forme der fremstilles konstant, betyder, at der er stor afveksling i mit arbejde. Det er aldrig det samme to dage i træk, påpeger Steffen Rasmussen.

Samtidig betyder det også, at der skal genereres en hel del nye programmer til maskinen, som industriteknikerlærlingen selv står for at fremstille ud fra en arbejdstegning, han får fra kontoret.

- Jeg har altid været fascineret af computere, og da jeg så alle de computerstyrede maskiner var jeg solgt. Cirka en til halvanden timer bruger jeg hver dag ved computeren til at tegne de emner, vi skal fremstille og efterfølgende genererer jeg et program i Mastercam. Programmet eksporteres herefter over i maskinen, som skal følge det for at fremstille formen til betonproduktionen.

- Resten af dagen går ude ved maskinen, og det er rigtig rart med den afveksling, for selv om jeg er glad for computere, tror jeg det ville blive ensformigt, hvis det var hele dagen.

- Selve maskinen er også computerstyret og inden programmet kan sættes i gang i maskinen, skal de rigtige værktøjer sættes op og måles ud, således at maskinen kender dem, forklarer Steffen Rasmussen.

Det har dog ikke været computerstyrede maskiner under hele uddannelsen.

- I starten som lærling fik jeg lov at fremstille en masse mindre specielle opgaver, på manuelle maskiner. Det har været en god opstart at rotere rundt mellem en masse maskiner i starten af uddannelsen, så man lærer faget og maskinerne fra bunden af, mener Steffen Rasmussen.Ÿ

Fakta om industritekniker

En industritekniker opstiller og programmerer computerstyrede maskiner og udfører selve emnefremstillingen, ved henholdsvis spåntagende dreje- og fræseprocesser.

Industriteknikeren fremstiller og vedligeholder maskiner, maskindele og produktionsanlæg. Det kan for eksempel være store maskinanlæg, skibsmotorer, kraner, industrirobotter, procesanlæg.

Industriteknikeren kan selv fremstille reservedele i stål til defekte maskiner.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094