23948sdkhjf

Solenergien boomer i Chile

Chile indførte i 2009 en ny lov, som sikrer tilskud til opførslen af solceller. Målet med loven er, at regeringen ønsker at udvide brugen af alternativ energi i Chile, og har som mål at denne energitype skal udgøre 5 % af al energi solgt af energivirksomheder i Chile i 2010-2014. Herefter skal andelen stige med 0,5 % pr. år, hvilket vil resultere i at procentdelen vil ramme 8 % i 2020.
Forholdene i Chile er yderst ideelle til brugen af solcelleenergi. Landet har en af de tørreste ørkner i verden, som dækker et areal på intet mindre end 139.860 km2. Sagt med andre ord, så vil det kræve at man opstiller solceller på 47,27 km2, for at være i stand til at genere nok energi til hele Chiles befolkning. Atacama-ørkenen har en meget kraftig solstråling.

I samarbejde med Fundación Chile har Solar Chile startet et større projekt, som har til formål at gøre Chile til et forgangsland i brugen af solcelleenergi. Ideen med projektet er at udnytte de gunstige forhold for solcelleenergi i Atacama ørkenen, samt nedbringe omkostninger af solcelleenergi, så de er i stand til at konkurrere med typiske fossile energityper. Den danske ambassade i Chile melder og gode muligheder for danske virksomheder i landet.mola
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125