23948sdkhjf

Damstahl fejrer rustfrit jubilæum

Rustfrit stål er en af teknikkens store landvindinger, som i løbet af de seneste hundrede år har udviklet sig til at blive en selvfølgelig del af vores hverdag. Lige fra gaflerne, vi spiser med, til avancerede solceller. Damstahl fejrer dette fantastiske materiale hele året.
I Danmark vil Damstahl på forskellige måder gøre opmærksom på, at rustfrit stål fylder 100 år. Der er bl.a. planer om at udgive en lille hyldestbog med arbejdstitlen "Rustfri kærlighed".

– Kan man føle passion for noget, som er blankt, koldt og hårdt? For Damstahl er svaret naturligvis ja! Som det nordlige Europas største familieejede grossist for rustfrit stål vil virksomheden formidle, hvordan det rustfrie ståls unikke kvaliteter bidrager til øget funktionalitet og æstetik inden for mange brancher. Derudover er rustfrit stål 100 procent genanvendeligt, siger Mikael Sthaalros, koncernchef for Damstahl Gruppen, som har aktiviteter både i Danmark, Sverige, Tyskland, Norge, England og Holland.

– Vi har valgt at specialisere os inden for rustfrit stål, så vi kan tilbyde ekspertkompetence.

Vi ved, hvordan det rette valg af materiale kan bidrage til øget levetid og en bedre totaløkonomi for vores kunder. Rustfrit stål har nogle enestående egenskaber, som gør, at det i stadig flere sammenhænge er det eneste tænkelig materiale. Samfundsøkonomisk er det rette materialevalg af stor betydning. Korrosion koster i gennemsnit fem procent af et lands bruttonationalprodukt, siger Brian Sejr, salgschef for Damstahl i Danmark.

Succeshistorien begyndte for 100 år siden, da Eduard Maurer og Benno Strauss fra den tyske virksomhed Krupp fik patent på rustfrit stål. Omtrent samtidig opdagede englænderen Harry Brearley, at stål legeret med krom ikke ruster. Det var begyndelsen på det rustfrie ståls sejrsgang over hele verden. Bare i løbet af de seneste ti år er den globale årsproduktion af rustfrit stål steget fra godt og vel 19 til over 31 millioner tons.

International Stainless Steel Forum gør opmærksom på jubilæumsåret på www.stainlesssteelcentenary.infomola
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.777