23948sdkhjf

DTU opretter institut for Vindenergi

Ved årsskiftet er en ny organisering trådt i kraft på DTU. Omorganiseringen omfatter i alt otte institutter og medfører bl.a. dannelsen af et nyt center. Af de i alt otte nye organisatoriske enheder etableres bl.a. to helt nye institutter, nemlig DTU Vindenergi og DTU Energikonvertering.
De to institutter omfatter store dele af de faglige miljøer på det tidligere Risø DTU, men begge får også organisatorisk tilført nye faglige miljøer fra andre DTU-institutter.

Det nye institut, DTU Vindenergi, samler kompetencer fra den tidligere Afdeling for Vindenergi med en række andre relaterede forskningsgrupper fra flere institutter, herunder DTU Mekanik, mens instituttet DTU Energikonvertering omfatter den tidligere Afdeling for Brændselsceller og Faststofkemi, det tidligere Program for Solenergi samt relaterede forskningsgrupper fra andre DTU-institutter, herunder DTU Kemi.

De nye institutdirektører bliver pr. 1. januar 2012 henholdsvis Peter Hauge Madsen, DTU Vindenergi og Søren Linderoth, DTU Energikonvertering.

Der er derudover dannet et nyt Center for Nukleare Teknologier (DTU Nutech) på basis af den tidligere Afdeling for Strålingsforskning. Direktør bliver Jens-Peter Lynov.

I fremtiden vil DTU fortsat have et nationalt laboratorium for bæredygtig energi i form af ’Nationallaboratoriet for bæredygtig energi – DTU’. Dette skal tegne og profilere DTU’s samlede indsats inden for forskning og udvikling af bæredygtige energiteknologier. Opgaverne i nationallaboratoriet vil blive varetaget af et sekretariat, der ledes af nyudnævnte vicedekan Hans Hvidtfeldt Larsen, med refererence til prorektor.

Omorganiseringen sker for at sikre, at DTU’s stærke internationale position inden for især bæredygtige energisystemer og -teknologier til fulde kan videreudvikles og styrkes gennem nye faglige synergier mellem DTU Lyngby Campus og DTU Risø Campus. Det samme gælder området for produktionsforskning, hvor DTU også har mange stærke faglige miljøer, som med den nye organisation bringes tættere sammen på det nye institut DTU Management Engineering.

- Jeg er overbevist om, at denne omorganisering ikke kun vil skabe et tættere samspil mellem DTU’s aktiviteter på Risø og i Lyngby, men at det også vil skabe nye muligheder og bidrage til at udvikle de bedste løsninger inden for bæredygtig energi. Forskningsresultater som bl.a. kan indgå i den planlagte forskerpark ved DTU Risø Campus. Det har hele tiden været planen, at der har været tale om at der skulle ske en opprioritering af DTU’s aktiviteter inden for bæredygtige energiteknologier. Derfor investerer vi også i udbygning af både nye og eksisterende forskningsfaciliteter på DTU Risø Campus - til gavn for både DTU, lokalområdet og landet som helhed, udtaler Rektor Anders Bjarklev udtaler om det nye DTU. mola
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Trofast kunde lægger endnu en storordre hos Carsoe
Gearproducent styrer mod højeste omsætning nogensinde
Fræk video skal tiltrække lærlinge: Bliv smed og byg dit egen SM-rum
Sandvik Coromant fejrede Tech Days 2022
Tredobbelt maskininvestering hos REA Automatdrejning
Give Steel når milepæl i storordre
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.097