23948sdkhjf

Salget af værktøjsmaskiner stiger

Medlemmerne af Dansk Værktøjsmaskinforhandler Forening (DVF) havde en omsætningsfremgang på 44 procent i de første tre kvartaler af 2011 sammenlignet med året før.
Forhandlerne af værktøjsmaskiner er kommet stærkt ud på den anden side af krisen, og omsætningen steg med 44 procent fra de tre første kvartaler af 2010 til samme periode i 2011. Det viser nye tal til glæde for sekretariatschef i Dansk Erhverv, Michael Ostenfeld.

- Udviklingen er en kraftig indikation af, at der sker en øget automatisering af produktionsudstyret i Danmark. Men den flotte omsætning gælder ikke bare Danmark. Flere af værktøjsmaskinforhandlerne er til stede i hele norden, og her er billedet det samme, siger Michael Ostenfeld.

Hos brancheforeningen Dansk Værktøjsmaskinforhandler Forening ser formanden udviklingen som et tegn på, at kunderne kæmper om at bevare konkurrencedygtigheden.

- I pressen hører vi hele tiden historier om, at investeringslysten er faldet, men det passer ikke på vores område – tværtimod. Når vores omsætning er steget med 44 procent, så skyldes det, at virksomhederne, der bruger værktøjsmaskiner, investerer, fordi de er afhængige af at have det bedste og nyeste udstyr, hvis de skal kunne konkurrere, siger formand for DVF, Kim Nielsen.

- Hvis virksomhederne vil være konkurrencedygtige og bevare deres markedsandel, så er de nødt til at investere sig ud af krisen, så de hele tiden kan leverer bedre produkter hurtigere. Ellers står leverandører i for eksempel Østeuropa klar til at tage over, siger han.mola
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079