23948sdkhjf

Iværksætteri skal give genlyd i dansk erhvervsliv

En gruppe forskere fra Aarhus Universitet, Business and Social Sciences har med 14 millioner på projektkontoen sat sig for at skabe fag i iværksætteri, der kommer til at give genlyd i dansk erhvervsliv.
Idéen bag projektet går ifølge projektleder og professor Helle Neergaard ud på at skabe entrepreneurielle studerende, der tør tænke anderledes og prøve deres grænser af – og ikke mindst fjerne de forældede måder at gøre tingene på. Ifølge Lektor Per Blenker er det en egenskab, som erhvervslivet kommer til både at elske og frygte.

- Vi kommer til at producere kandidater, der omsætter deres viden på andre måder end bare ved at tage ordrer oppefra. Når det er nødvendigt, vil de være direkte ødelæggende over for uhensigtsmæssige måder at tænke på. Men overordnet, vil de blive kendt for et innovativt drive og entrepreneurielle kompetencer i verdensklasse, siger lektor og en del af ledelsesgruppen på projektet, Per Blenker.

Det er Det Strategiske Forskningsråd ved Programkomiteen for Uddannelse og Kreativitet, der har givet bevillingen, som skal munde ud i en ny form for undervisning. Den nye undervisningsform skal gøre de studerende mere bevidste omkring deres personlige kompetencer.

- Vi vil gentagne gange skubbe dem ud til kanten af, hvad der er behageligt og naturligt. Ved igen og igen at afprøve deres grænser, bliver de nemlig bevidste om, at de kan mere end de umiddelbart går og tror, siger professor Helle Neergaard, der er fuldt ud bevidst om, at denne form for undervisning godt kan virke ubehagelig og provokerende for nogle studerende til at begynde med.

- Det er en af sideeffekterne, når man vil ud og sparke til talenterne. Danmark trænger til mere entrepreneurielle studerende, uanset om de vil være selvstændige eller lønmodtagere, siger professor Helle Neergaard. mola
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096