23948sdkhjf

Virksomheder forventer færre ansatte

De danske virksomheder har ifølge DI Business fået et mere bekymret syn på forventningerne til antallet af ansatte i de første tre måneder af 2012. Det viser svar fra medlemmer i Dansk Indutris Virksomhedspanel, der i starten af december 2011 er blevet spurgt til deres forventninger til det første kvartal af 2012.
Svarene fra de 458 virksomheder viser for andet kvartal i træk negative forventninger til udviklingen i beskæftigelsen. Mens 17 pct. af virksomhederne forventer at øge beskæftigelsen i næste kvartal, har 26 pct. af virksomhederne i undersøgelsen en forventning om, at det bliver nødvendigt at reducere medarbejderstaben.

– Udviklingen i virksomhedernes forventninger sætter en fed streg under, at den økonomiske krise endnu ikke er ovre. Private virksomheder har fortsat svært ved at konkurrere med udlandet og skabe arbejdspladser i Danmark, og der er ikke umiddelbart noget, der tyder på, at denne udvikling vender i den kommende tid, siger arbejdsmarkedspolitisk chef Steen Nielsen, DI.mola
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079