23948sdkhjf

Müggler Service udvider mobilbearbejdningsområdet

Müggler Service har indgået et samarbejde med Patriot International omkring mobilbearbejdning. Det betyder en udvidelse af de kompetencer, de besad på området i forvejen.
At Müggler Service A/S beskæftiger sig med mobilbearbejdning er der intet nyt i. Det har virksomheden gjort i mange år. Men et nyt samarbejde med Patriot International ApS har nu udvidet kompetencerne betydeligt inden for rør og flangebearbejdning i området fra ¾ tommer rør og op til 72 tommer rør. De to virksomheder kan udover bearbejdningen også tilbyde at stå for korrekt boltilspænding og trykprøvning af rørsystemet efterfølgende.

- De to virksomheder passer godt sammen da vi lejer udstyret ud og Müggler kan så lejes til at køre med udstyret, hvis det ønskes. Virksomhederne er også velkomne til kun at leje udstyret som hidtil. Forskellen er at vi nu har mulighed for at tilbyde mandskab med ud, enten som supervisor på projektet eller et helt team hvis det er det, kunden ønsker, fortæller Søren Haltrup Operation manager hos Patriot.

Samarbejdet kom i gang hen over efteråret, efter at Müggler havde lejet udstyr hos Patriot til en opgave, de stod med.

- De ringede en dag ved middagstid om de kunne låne udstyr til en opgave, de stod med. Udstyret til opgaven befandt sig i Holland, hvor det skulle afhentes. Klokken et om natten afleverede jeg det i Kolding, og klokken tre næste eftermiddag kunne jeg afhente mit udstyr igen til trods for, de aldrig havde brugt det før, siger Søren Haltrup.

- Det viser den passion der er nødvendig i denne branche, hvor det ofte er reparationsopgaver til offshore-industrien, kraftværker eller mejerier det gælder. Her er der både store krav og de kræver en hurtig levering af ydelserne.

Transportabel drejebænk

Maskinerne til rørbearbejdningen rækker fra de helt små maskiner til ¾ tommer rør og op til 72 tommer rør. Den enkelte maskine kan indstilles, så den dækker et område over cirka fire tommer, inden en ny skal til.

- Maskinerne fås både til indvendig og udvendig bearbejdning rørskæring og flangebearbejdning, fortæller Hans Løvlund Toft fra Müggler.

- I princippet fungerer den ligesom en fireklo, der spændes på røret enten ind- eller udvendingt. Der er så en tandkrans, der drejer rundt, og på tandkransen monteres det skærende værktøj. Drejebænken er pneumatisk drevet og kræver syv bars tryk under arbejdet og bruger tre kubikmeter luft i timen. Der er mulighed for at leje en kompresser med udstyret, hvis det ønskes, oplyser Hans Løvlund Toft.

Den demonstrerede maskine til rørskæring af et 12 tommer rør kører 28 omdrejninger i minuttet og tilspændingen er 0,5 millimeter per omgang.

- Der sidder et håndtag, der manuelt betjenes af operatøren. Det er dette håndtag, der afgør om maskinen får spån på omgangen eller ej.

Der benyttes ofte toolbits stål til opgaverne: - Det er en erfaringssag hvad vi benytter af stål og hvor præcist der kan bearbejdes. Men er det en stabil opspænding, kan der sagtens produceres H7 pasninger, fortæller Hans Løvlund Toft.Ÿ

Mobilbearbejdning:

Mobilbearbejdning benyttes de steder hvor konstruktionen er for stor til at komme på værkstedet.

- Er der brug for bearbejdning på vindmølle, oliebøje eller på en større stålkonstruktion. Så kan Müggler tage værkstedet med ud til kunden og udføre opgaven der, siger Hans Løvlund Toft.

Virksomheden har udviklet og skabt en række specielt designede maskiner gearet til mobilbearbejdning.

- Vi tilbyder maskintolerancer på stedet. Det vil sige, at konstruktionen bearbejdes som om den var på vores værksted. Også selvom konstruktionen ligger midt på havet eller i 100 meters højde. Der er ingen grænser for hvor udstyret kan tages med hen, slutter Hans Løvlund Toft.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11