23948sdkhjf

DONG indgår samarbejde om bølgekraft

DONG Energy A/S og Wavestar A/S indgår et forsknings- og udviklingssamarbejde, der skal belyse perspektiverne ved at kombinere vindenergi med bølgekraft. Wavestar har udviklet en bølgemaskine på 0,6 MW, som danner grundlaget for de to virksomheders undersøgelse af perspektiverne i at kombinere de to energikilder.
- Wavestar har gennem mere end to år afprøvet et bølgekraftanlæg i Vesterhavet ud for Hanstholm. Vi er nu klar til at tage næste skridt i udviklingen, og derfor glæder vi os meget over partnerskabet med DONG Energy. DONG Energy er verdensledende på vindkraft og er derfor den ideelle partner til at afdække mulighederne for at kombinere vind- og bølgekraft i fælles havenergiparker, siger Bent Kristensen, adm. direktør i Wavestar.

Wavestar’s demonstrationsanlæg er på 0,6 MWe og har en årsproduktion på 1,4 GWH svarende til 350 husstandes energiforbrug.

- Vi ser spændende fremtidsperspektiver i bølgekraft. Bølgekraft er ikke en kommercielt bæredygtig teknologi i dag men rummer på længere sigt meget interessante perspektiver i kombination med havvindmøller, siger Charles Nielsen, Forsknings- og udviklingsdirektør i DONG Energy.mola
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127