23948sdkhjf

Ekspertros af indsats for vedvarende energi

Energiprofessor Remus Teodorescu fra Aalborg Universitet får nu den internationale ingeniørsammenslutning IEEE’s højeste anerkendelse for sine bidrag til forbedringer af den vedvarende energiproduktion. Patenterede opfindelser og flittigt samarbejde med industrien er blandt begrundelserne for den prestigefyldte udnævnelse til "IEEE fellow"
Titlen er forbeholdt et fåtal af den indflydelsesrige tekniske organisations 385.000 medlemmer i 160 lande, og den gives kun til personer, der har ydet en ekstraordinær indsats på deres fagområde. I den rumænsk-fødte professor Remus Teodorescus tilfælde dokumenterer en lang række opfindelser, patenter og hyppigt citerede videnskabelige artikler betydningen af hans forskning i såkaldt effektelektronik.

Gennemslagskraften illustreres også af et tæt samarbejde med førende virksomheder på energiområdet. Danfoss Solar Power, tyske REFU Elektronik og spanske Gamesa har alle nydt godt af Remus Teodorescus ekspertise, og siden 2007 har han stået i spidsen for Aalborg Universitet og vindmølleproducenten Vestas’ fælles forskningsprogram Vestas Power Programme, som med en satsning på 40 millioner kroner er det største samarbejde af sin art på vindenergi-området.

En rød tråd i Remus Teodorescus forskning er ambitionen om at gøre el-nettet mere intelligent og fleksibelt, så den skabte strøm udnyttes bedst muligt, og så nettet bliver bedre til at integrere vedvarende energikilder og modstå udfald og afbrydelser. Remus Teodorescu har været med til at etablere særlige laboratorier på Aalborg Universitet, som fremmer forskningen på feltet, og kombinationen af faciliteterne og hans viden har sporet hundredevis af studerende og repræsentanter fra industrien ind på potentialet for forbedringer.

Remus Teodorescus opfindelser til solceller, vindmøller og styring af lys og motorer indgår også i konkrete produkter, og han har tidligere fået Nordjysk Universitetsfond innovationspris samt flere internationale hæderspriser for sine bedrifter.mola
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078