23948sdkhjf

Induktive FAG opvarmningsapparater

Den nye generation af induktive FAG opvarmningsapparater fra Schaeffler med navnet HEATER gør det muligt at opvarme lejer og andre rotationssymmetriske stål-emner mere sikkert og skånsomt, end det tidligere var muligt.
Teknikken i de syv FAG apparater er nyudviklet og optimeret i forhold til tidligere modeltyper. Nu er induktionsspolen således indbygget i selve kabinettet, hvilket forhindrer overophedning af apparat og emne. Denne konstruktion giver i kombination med den nye temperatur- og tidsstyring mulighed for en sikker og bedre kontrolleret opvarmning, hvilket minimerer risikoen for beskadigelse af emnet. Forbedringerne kommer dog ikke kun emnet til gode, men hele maskinkonstruktionen, opvarmningsudstyret og ikke mindst brugeren. De nyudviklede induktive FAG opvarmningsapparater er TÜV certificeret og har en udvidet garantiperiode på fem år.

En produktionsmaskines rådighedsfaktor og oppe-tid er af essentiel betydning for en virksomhed. Denne faktor afhænger i høj grad af kvaliteten af de enkelte maskinkomponenter. Emner skal derfor opvarmes ensartet inden montagen. Er effekten for stor, opstår der en for stor temperaturforskel imellem lejets inderring og yderring, hvormed sløret i lejer bliver negativt. Dette kan medføre ridser og forspændinger i materialet. De nye FAG opvarmningsapparater er forsynet med en kombineret temperatur- og tidsstyring. Denne unikke såkaldte rampestyring og induktionsspolens vandrette position i kabinettet sikrer en ensartet opvarmning af emnet. Induktivt opvarmede emner magnetiseres under opvarmningen, og alle opvarmningsapparater indeholder derfor en sikker afmagnetiseringsfunktion. Denne funktion forhindrer, at metalpartikler tiltrækkes og fastholdes på lejeoverfladen og eventuelt beskadiger lejet under drift.

De nye FAG opvarmningsapparater er udstyret med en lang række funktioner, der beskytter apparaterne mod overophedning. Induktionsspolen er indbygget vandret i apparatets kabinet og ikke i det faste lodrette åg, som tilfældet er i lignende produkter. Alle FAG HEATERE er forsynet med en termoafbryder, der slår udstyret fra ved overophedning. Desuden er opvarmningsapparaterne forsynet med et køleelement. Sikkerhedsfunktionerne gør de induktive FAG opvarmningsapparater særdeles velegnede til seriemontage.

I induktive opvarmningsapparater opstår der under opvarmningen et magnetfelt, der kan være til skade for operatøren. Det er derfor vigtigt at holde en sikkerhedsafstand til opvarmningsudstyret. I HEATER10 og HEATER20 startes en countdown på fem sekunder, efter at der er trykket på startknappen. Brugeren har således tilstrækkelig tid til at fjerne sig fra apparatet. De større opvarmningsapparater har en infrarød fjernbetjening, der gør det let og sikkert at betjene apparatet. Alle apparater har et lydsignal som angiver at opvarmnings- og demagnetismefasen er slut, og at operatøren uden risiko kan nærme sig apparatet igen.

De nye FAG opvarmningsapparater fås i syv forskellige størrelser med et stort tilbehørsprogram. Apparaterne leveres som standard med forskellige åg, specialfedt, varmebestandige handsker og et beskyttelsesovertræk. Til HEATER600 og HEATER1200 medfølger et rullebord til korrekt positionering af rulningslejet eller andet emne på HEATEREN. Der kan desuden bestilles en kuffert separat til de små opvarmningsapparater, HEATER10 og HEATER20, og til HEATER300 en speciel transportvogn. Som noget nyt fås FAG Heating Manager, et gratis softwareprogram, som kan hjælpe brugeren til valg af den optimale apparattype. Softwaren kan downloades på Schaefflers hjemmeside.mola

Yderligere information:

Schaeffler Danmark ApS

7015 4444
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063