23948sdkhjf

Ingeniørstuderende scannede Zebicon

Zebicon og maskiningeniøruddannelsen på VIA University College i Horsens har udviklet en tradition for hvert semester at arrangere studiebesøg hos Zebicon, hvor de studerende fra studielinjen "Innovation og Produktdesign" bliver opdateret på trends og nyheder, og får kig på den nyeste 3D scanningsteknologi.
- Siden starten af kurset ’Reverse Engineering’ har der været et stort behov for at koble input fra det virkelige liv på uddannelsen, forklarer underviser og initiativtager Kim Rask Petersen fra VIA University College i Horsens. Det har været til stor inspiration for studerende og undervisere, at der hvert semester har været afholdt besøg hos Zebicon i Billund, da de studerende således har fået en praktisk og teknologisk helt opdateret introduktion til forskellige scanningsmetoder. Samtidig har besøgene været krydret med mange spændende cases fra Zebicons daglige virke på den teknologiske forkant, som efterfølende har givet anledning til spændende diskussioner og alternative løsninger på studie- og afgangsprojekter, afslutter Kim Rask Petersen.

- En af vores centrale opgaver er at formidle den teknologi vi arbejder med, og det gør vi gerne overfor studerende. Besøgene fra VIA University College i Horsens er altid en god oplevelse, da de studerende er meget positive og spørgelystne, og deler vores nysgerrighed for teknologien, fortæller en begejstret direktør hos virksomheden, Jeppe H. Laursen, der står klar til at modtage næste hold studerende på Reverse Engineering kurset.

Maskiningeniøruddannelsen på VIA University College i Horsens, har tre hovedretninger, heriblandt linjen "Innovation og Produktdesign." På denne studieretning udbydes kurset "Reverse Engineering RVEM," som er et praktisk fag, hvor de studerende får mulighed for at arbejde med alt fra modellervoks og håndmodeller til 3D scanningsteknologi, databehandling og CAD konstruktion.

Kurset er i dag obligatorisk for studerende, der ønsker linjebetegnelsen "Innovation og Produktdesign," og udbydes typisk sidst i studiet på 6.-7. semester. Kurset har i enkelte semestre været fulgt af cirka 60 studerende, både danske og internationale, da fagområdet typisk ikke kendes fra europæiske universiteter.mola
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187