23948sdkhjf

Autodesk designer Volvo konceptbil

Autodesk Alias giver liv til Volvos vision for luksusbiler, og har spillet en afgørende rolle i skabelsen af Volvos meget roste Concept You-model.
Ved hjælp af Autodesks design- og visualiseringssoftware Alias har bilproducenten designet deres Concept You-bil. Den fuldt funktionelle konceptmodel blev afsløret ved Frankfurt Motor Show sidste efterår, hvor den fik stor ros af anmelderne.

Tidligere på året – i april 2011 – havde Volvo stor succes med deres Concept Universe-model ved Shanghai Motor Show. Volvos designteam var derfor under et ekstremt pres for yderligere at forfine deres idéer og producere en funktionsdygtig model med fuldt interiør på få måneder op til udstillingen i Frankfurt. Begge koncepter er udviklet for at vise Volvos vision for fremtidens luksusbiler under det nye kinesiske ejerskab.

Ved at bruge Autodesk Alias var designteamet bag konceptmodellen i stand til hurtigt at skabe digitale prototyper ud fra designerens indledende skitser. Det betød, at teamet hurtigt kunne finpudse og teste designet på skærmen, hvilket sparede tid og hjalp med at bevare den originale designintegritet i konceptet. Designerne var dermed i stand til hurtigt at finde den bedste løsning i forhold til den tekniske del og visualiseringen af bilen, uden at de var nødt til at starte forfra ved hver design-iteration.

Bilerne bliver stadigt mere komplekse, sofistikerede og er proppet med højteknologisk indhold. Alligevel er producenterne under pres for at designe dem hurtigere, alt imens de skal begrænse omkostningerne. Ligesom Volvo, anvender et stigende antal producenter Autodesk Alias til at fremskynde hele designprocessen fra koncept til færdig klasse A-model.

Som en del af designprocessen brugte Volvo også Autodesk Showcase for at skabe en avanceret visualisering af designernes idéer. På den måde kunne de hurtigt kommunikere konceptet videre til ledelsen og bestyrelsen, så de havde en forståelse for, hvad der blev skabt. På trods af det stramme tidsprogram stod Volvos nye koncept færdigt til tiden, og motorpressen var fuld af rosende ord og beskrev bilen som "smukt udformet", "en højest tiltrængt tonic" og simpelthen bare "betagende".mola
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.089