23948sdkhjf

Dansk Rustfri erobrer Mellemøsten

Stålproducenten Dansk Rustfri Kolding har underskrevet en millionkontrakt med et af de største medicinalfirmaer i Mellemøsten. Leverancen består af verdens eneste anlæg til opsamling af insulinkrystaller.
Dansk Rustfri Kolding A/S med cirka 30 års erfaring inden for rustfrit stål har tiltrukket sig opmærksomhed fra et af de største farmaceutiske selskaber i Mellemøsten. For nylig har virksomheden indgået en kontrakt med Julphar, Gulf Pharmaceutical Industries, der ligger i Ras Al-Khaimah, Forenede Arabiske Emirater. Grundlaget for kontrakten, der har en værdi på 350.000 euro svarende til godt 2,5 millioner kroner er, at Dansk Rustfri Kolding som de eneste i verden producerer et anlæg til opsamling af insulinkrystaller, som med stor fordel kan integreres i centrifugehåndteringssystemet i Julphars nye insulinforarbejdningsanlæg.

Afgørende for driften

Projektingeniør Nazik Abu Zaid fra Julphar har rejst 6000 km for at inspicere projektet hos Dansk Rustfri Kolding. Han forklarer, at komponentsystemet fra Danmark er helt afgørende for driften af fabrikken Julphar XI, der skal producere human insulin. – Centrifugehåndteringssystemet bidrager til forbedret effektivitet. Vi har allerede købt vores insulinseparatorer fra Tyskland, men processen med at rense og opsamle insulinkrystaller var meget mere tidkrævende og besværlig, end vi oprindeligt havde forventet. En af vores kontakter anbefalede så Dansk Rustfri, og efter lidt diskussion frem og tilbage var vi overbeviste om, at deres løsning er lige netop den, vi har brug for.

Raymond Sindholt, der er projektleder på sagen hos Dansk Rustfri, kan hurtigt opsummere fordelene ved systemet. – Produktionsprocessen bliver meget smidigere og hurtigere. Åbning og håndtering af insulinseparatorer er kompliceret, og vores håndteringssystem automatiserer processen og reducerer dermed drastisk forbruget af mandetimer til indsamling af krystaller, ligesom det reducerer risikoen for ulykker og uheld i den forbindelse.

Nazik Abu Said understreger, at systemet er af stor betydning for Julphars produktionsflow. – Det reducerer tidsforbruget til montage og rengøring af vores separatorer med flere timer, så vi kan frigøre tid til andre opgaver og afkorte vores produktionstid betydeligt. Centrifugehåndteringsystemet er uvurderligt for os – uden det kunne vi simpelthen ikke producere insulin i tilstrækkelige mængder til at imødekomme alle vores ordrer.

Den perfekte løsning

Dansk Rustfris beskedne facade vidner ikke om en højt specialiseret virksomhed, der tæller store nordiske virksomheder som Novo Nordisk og Arla blandt sine kunder. Når man spørger Nazik Abu Said, hvordan Julphar ser på at handle med virksomheder, der er knap så kendte i international sammenhæng, erkender han en vis skepsis i første omgang.

– For at være helt ærlig er man i denne branche tilbøjelig til at vælge en leverandør, man kender. I sidste ende var vi heldige at finde den perfekte løsning i Danmark, og Dansk Rustfri har været meget fleksibel og imødekommende i forhold til vores specifikke krav. Således kigger vi allerede nu på muligheden for yderligere leverancer i fremtiden, og vi vil helt sikkert se positivt på de tilbud, vi modtager i den forbindelse.

Raymond Sindholt ser frem til, at anlægget nu idriftsættes. – Vi er stolte af at levere produkter af høj kvalitet, der opfylder de nøjagtige specifikationer fra vores kunder. Sommetider kan det være meget udfordrende, men vi har tillid til, at vi vil imødekomme og overstige Julphars forventninger. Pålidelighed er afgørende for os, slutter han.Ÿ

Fakta om Dansk Rustri

Dansk Rustfri Kolding A/S er en ordreproducerende virksomhed med speciale i rustfri stålprodukter af høj håndværksmæssig kvalitet, der primært leveres til fødevareindustrien samt til den farmaceutiske og kemiske industri. Virksomhedens erfarne fabriksblikkenslagere har alle de svejsecertifikater, der kræves for at producere myndighedsgodkendte tanke og udstyr, der opfylder strenge hygiejnekrav. www.danskrustfri.dk

Fakta om Julpar

Julphar, Gulf Pharmaceutical Industries, er hjemmehørende i Ras Al Khaimah, Forenede Arabiske Emirater. Selskabet blev etableret i 1980 som den første producent af farmaceutiske produkter i Den Persiske Golf og er fortsat blandt regionens førende udbydere. Koncernen har cirka 2.350 medarbejdere, og omsætningen udgjorde i 2010 AED 920 millioner (175 millioner €), en vækst på 21 % i forhold til det foregående år. www.julphar.net
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234