23948sdkhjf

Snekæder af stål giver baghjul

Går vinterferien syd- eller nordpå, skal man huske, at snekæder er lovpligtige i flere lande. Der er dog stor forskel på de forskellige kæder, oplyser FDM. De velkendte af stål er bedst, viser ny test.
Skulle bilen ende med at sidde uhjælpeligt fast i sneen, og hjulene køre rundt uden at kunne få fat, er snekæder ofte eneste vej frem. Der er imidlertid stor forskel på de mange forskellige produkter, og langt fra alle klarer sig lige godt, viser en ny test fra FDMs tyske søsterklub ADAC.

ADAC har testet 11 forskellige snekæder, otte traditionelle af stål og tre såkaldte traktionskæder i kunststof, samt en dækspray. Og selv om ingen af produkterne klarer sig rigtig godt, er resultatet alligevel entydigt: Kun klassiske snekæder af stål fungerer.

- Det er et resultat, vi i FDM kan nikke genkendende til. Gennem årene har vi testet alternativer til de klassiske snekæder, og selv om de er nemme at montere, er de altid dumpet, når det gælder holdbarhed og deres evne til at få vejgreb, siger leder af FDMs tekniske rådgivning Jørgen Jørgensen.mola
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.116