23948sdkhjf

Arla planlægger europæiske storfusioner

Arla vil fusionere sig til en endnu større plads på det europæiske marked for mælkeprodukter.
Mejeriselskabet Arla Foods vil fusionere med Tysklands 8. største mejeri, Milch-Union Hocheifel (MUH), og det 4. største mejeri i Storbritannien, Milk Link.

De planlagte fusioner vil øge Arlas omsætning med ni milliarder kroner årligt og styrke selskabets position som et af Europas førende mejerikoncerner, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Fusionen gør Arla til Storbritanniens største mejeriselskab og nummer tre i Tyskland. Begge dele er beskrevet som mål for Arla i 2015. Pt. indvejes der cirka ni milliarder kilo mælk, mens det i fremtiden vil stige til cirka 12 milliarder kilo.

Alle tre selskaber er andelsselskaber, og andelshaverne skal tage stilling til fusionerne den 26. juni.

Hvis fusionerne går igennem, vil Arla få andelshavere i Storbritannien, mens ejerkredsen i Tyskland udvides betragteligt.

Arla får dermed andelshavere på selskabets fire største markeder, Storbritannien, Sverige, Danmark og Tyskland. Derudover vil der med fusionen med tyske MUH komme andelshavere i både Belgien og Luxembourg.

I øjeblikket er der 8024 andelshavere i selskabet, men det vil efter fusionerne stige til cirka 12.000.

Hvis fusionerne godkendes, vil omsætningen i Arla som skrevet stige med cirka ni milliarder kroner. Den er i øjeblikket på 55 milliarder kroner og ventes at være steget til 70 milliarder i 2013.

Fusionerne ventes at være gennemført i løbet af efteråret 2012.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062