23948sdkhjf

Alternativt olie- og gas-arrangement tegner succesfuldt

Mange flere end forventet har tilmeldt sig det første internationale netværksarrangement for olie- og gasindustrien, blandt andre de tre store danske operatører på Nordsøen.
Små 100 virksomheder allerede har tilmeldt sig det første rene netværksarrangement, OGIB (Oil & Gas International Business2Business Event), som Offshore Center Danmark afholder i Esbjerg Musikhus den 23. maj.

Dermed er forventningerne fra arrangørernes side i høj grad opfyldt.

Stort behov i branchen

- Vores succeskriterium var 50 deltagere på OGIB 2012. Vores tidligere erfaringer viser, at en stor del af tilmeldingerne kommer den sidste måned op til arrangementet, så det tegner fantastisk godt, siger Morten Holmager, som er udviklingschef i Offshore Center Danmark.

Det høje deltagerantal bekræfter Offshore Center Danmarks fornemmelse af, at der er et stort behov for den type arrangement i olie- og gasindustrien.

OGIB er det første rene netværksarrangement, der bliver holdt for olie- og gasindustrien.

Deltagerne får mulighed for at holde op til 17 møder af 15 minutters varighed med udvalgte typer af virksomheder.

Her kan virksomhederne afklare, om der er grundlag for et videre samarbejde.

Arrangementet er inspireret af offshore vindindustrien, for hvem Offshore Center Danmark de sidste fem år har afholdt en tilsvarende event.

Sidste år blev det en succes med flere end 300 deltagere fra 11 forskellige nationer.

Muligheder i udlandet

Jo flere deltagere, jo større er chancen for succes blandt de enkelte deltagere, som kommer hjem med nye forretningsforbindelser fra OGIB.

Blandt andet deltager en række operatører, heriblandt de tre danske operatører Mærsk, DONG Energy og Hess, som for mange af virksomhederne inden for olie- og gasindustrien er interessante at møde.

På OGIB deltager også Danbor Services i Aberdeen, en del af Mærsk-koncernen.

Herfra tager Kim Christensen, administrerende direktør i Danbor Services i Aberdeen, til Danmark for at deltage i OGIB.

Virksomheden står for logistik mellem blandt andet Danmark og Aberdeen.

- Aberdeen er en hovedstad indenfor offshoreindustrien, og der vil være gode muligheder for danske virksomheder med deres særlige kompetencer indenfor olie- og gasbranchen at udnytte det marked. Samtidig er det et nemt marked at komme ind på i forhold til andre steder i verden, siger Kim Christensen, som allerede er i gang med at hjælpe to danske virksomheder med at få fodfæste i Aberdeen.

Men for virksomheder, som vil ind på andre af de hastigt voksende markeder i verden, vil der også være gode betingelser på OGIB.

Offshore Center Danmarks konsulenter i Angola, Brasilien, Mellemøsten og Grønland deltager på OGIB.

- Det er en oplagt mulighed for danske virksomheder at blive up-to-date på mulighederne for at komme ind på de markeder. Vores folk fra disse markeder er til OGIB samlet i Esbjerg, hvor de kan informere om forretningsmulighederne i disse spændende lande, påpeger udviklingschef i Offshore Center Danmark, Morten Holmager.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063