23948sdkhjf

Fleksibilitet og lave omkostninger hos Hjulby Automatdrejeri

Fleksibilitet og lave omkostninger er hemmeligheden bagved den succes, som driver Hjulby Automatdrejning fremad.
Tre ord går igen i den lange samtale med ejeren af Hjulby Automatdrejning A/S, der ligger tæt ved Nyborg. Fleksibilitet, lave produktionsomkostninger og kvalitet er nøgleordene for ejeren Jacob Petersen, der selv tager en stor tørn i produktionen.

- Jeg bor lige op af virksomheden, og derfor planlægger jeg produktionen således, at alle de ordrer, som der er mange bearbejdningstimer i, bliver produceret af mig selv om aftenen, natten og i weekenden. De små ordrer, hvor der er mange omstillinger, fremstiller vi så om dagen, fortæller Jacob Petersen.

- Det holder produktionsomkostningerne på et minimum og gør, at vi kan fremstille emnerne til billige penge.

- Det gør også, at vi altid er fleksible og kan tage en hasteopgave ind for vores kunder, hvis det er påkrævet. Det er det, der skal til for at kunne klare sig i konkurrencen i dag; den rigtige pris i den rigtige kvalitet, til rette tid og det forsøger vi altid at overholde.

Fordoblet kapacitet

Det er gået stærkt for virksomheden de sidste tre år, hvor kapaciteten er blevet fordoblet, og der er bygget til gården, som huser virksomheden.

- Vi har efterhånden en stor maskinpark med syv langdrejere og ni CNC-styrede drejebænke med stanglader. Det er forskellige fabrikater, der er gode til forskellige typer opgaver. Det betyder, at vi altid kan producere på den maskine, der er mest optimal, fastslår Jacob Petersen.

- Maskinerne bliver jævnligt skiftet ud, så vi hele tiden følger med teknologisk. Jeg bruger rigtig meget tid på at optimere processerne og på den måde nedbringe cyklustiderne.

- Jeg har heller ingen maskiner uden subspindel eller roterende værktøjer. Det kan ganske enkelt ikke betale sig at købe dem uden i dag. Til gengæld køber vi altid topkvalitetsmaskiner, da det er ekstremt vigtigt, at maskinerne kører stabilt, når de producerer så mange timer uden bemanding på.

Med hensyn til kvaliteten kommer der ingen emner ud af huset, før de er godkendt af Jacob selv.

- Vi laver selv interne målerapporter til alle emner, som vi udfylder, og dem må kunderne gerne få med. Jeg er selv i produktionen hele tiden og går og tager stikprøver. Det er vigtigt for mig at godkende emnerne, inden de forlader huset.

- Vi skal aldrig være større end jeg selv har styr på det hele. Det betyder meget, at jeg stort set altid kan svare på kundernes spørgsmål uden først at skulle undersøge sagen med andre. Jeg kan også mærke, at kunderne kan lide, at de får fat i en der ved, hvad der foregår ned i mindste detalje.

Den ingeniøruddannede ejer hjælper også gerne med ved udvikling af emnerne.

- Inden vi starter en ny produktion op fremstiller vi altid en 0-serie som bliver godkendt af kunden. Her kigger jeg igennem, om det er en hensigtsmæssig måde, emnet er konstrueret på i forhold til vores bearbejdning. Hvis jeg mener, at det kan konstrueres på en anden måde, der vil give enten en hurtigere bearbejdning eller bedre kvalitet, tager jeg gerne den dialog med kunden.

Rene emner

En af virksomhedens seneste investeringer er foretaget i en ny alkoholvasker, og den har sparet virksomheden for mange timers arbejde.

- Før havde vi en almindelig alkalisk vasker, fortæller Jacob Petersen.

- Men nu har vi købt en alkoholvasker. Det har virkelig sparet os for mange mandetimer og givet en langt bedre kvalitet. Før skulle vi ofte blæser hullerne rene for spåner i hvert eneste emne efter vask. Det slipper vi fuldstændig for nu.

- Vaskeren virker ved at der isættes en kurv, hvor alle emnerne ligger blandet mellem hinanden. Vaskeren suger så vakuum i kammeret, inden den starter vaskeproceduren. Vakuum gør, at væsken trækker ind i alle huller. Når væsken er trængt ind, starter ultralyden med at vibrere partiklerne ud af hullerne, hvorefter emnerne tørres.

- Jeg kan mærke at kundernes krav til renheden af de emner, de modtager, er steget meget de sidste år, og med denne investering kan vi garantere helt rene emner, slutter Jacob Petersen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063