23948sdkhjf

Semco Maritime opnår rekordomsætning

2011 blev et godt år for Semco Maritime med en stor tilgang af ordrer og kraftig vækst inden for næsten alle forretningsområder. Ny strategi skal sikre fortsat fremgang med øget fokus på internationale vækstmarkeder.
Semco Maritime A/S har via en stor tilgang af nye ordrer sikret virksomheden en markant vækst i 2011. Omsætningen blev øget med næsten 40 procent til 1,76 mia. kr., hvilket er selskabets hidtil største omsætning. Resultatet af den primære drift blev 38 mio. kr. mod 18 mio. kr. året før.

- 2011 var et godt år for Semco Maritime med kraftig vækst inden for stort set alle forretningsområder. Vi oplevede blandt andet fremgang inden for offshore vindenergi, hvor vi i stigende grad får fodfæste på markedet både herhjemme og internationalt, siger adm. direktør Steen Brødbæk.

Det eneste forretningsområde, der ikke levede op til forventningerne, var Energy Infrastructure, hvor Semco Maritime var nødsaget til at hensætte et større millionbeløb på grund af usikkerhed om betaling for ekstraarbejder på et enkelt projekt.

- Det forklarer, hvorfor indtjeningen ikke fulgte med omsætningen i 2011. Selv om udviklingen i resten af virksomheden er positiv, påvirker hensættelsen årsresultatet. Den samlede udvikling i indtjeningen er derfor ikke tilfredsstillende, siger Steen Brødbæk.

Flere medarbejdere og nye investeringer

Det stigende aktivitetsniveau øger behovet for nye medarbejdere. Semco Maritime ansatte i 2011 et stort antal ingeniører og teknikere og vil også fremover have behov for at tilføre nye kompetencer.

- Lige som sidste år vil det i 2012 være en stor udfordring at tiltrække de specialister, der er nødvendige for at løse opgaverne. Rekruttering af de rette medarbejdere er et af de områder, vi har stor fokus på, siger Steen Brødbæk.

Semco Maritime har i løbet af 2011 foretaget en række opkøb og investeringer, der er med til at ruste virksomheden til fremtiden, heriblandt oprettelsen af et Global Engineering Center i Singapore, hvor der med tiden skal være 100 medarbejdere, samt opkøbet af virksomheden Danish Rope Access.

Endvidere har Semco Maritime i 2011 implementeret et nyt forretningssystem (ERP), der vil medføre øget effektivitet og være et vigtigt styrings- og ledelsesværktøj i forbindelse med virksomhedens fortsatte vækst.

Strategiløft

Senest har Semco Maritime vedtaget en ny strategi – First Choice 2015 – der skal sikre en førende markedsposition inden for udvalgte forretningsområder og øge de internationale aktiviteter. Det overordnede mål er en fordobling af omsætningen til 3,4 mia. kr. i 2015.

- Vi er en virksomhed i vækst, og den fremtidige vækst skal hovedsageligt hentes i udlandet gennem opkøb og organisk vækst. Efterspørgslen på det globale energimarked vokser, og vi er godt positioneret til at få del i væksten inden for såvel olie og gas som vedvarende energi, siger Steen Brødbæk.

Semco Maritime har i de første måneder af 2012 oplevet fortsat fremgang, blandt andet i form af to store ordrer til havmølleprojekter i Nordsøen.

- Vi forventer en fortsat stigende ordreindgang og en deraf følgende vækst i både omsætning og indtjening i år, siger Steen Brødbæk.mola
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.359