23948sdkhjf

Tyske Kuka-robotter til danske pakkeløsninger

KUKA Nordic AB præsenterede i forrige uge den sidste hjørnesten i serien af nye palleteringsrobotter under navnet Quantec, som er specialiseret til at udføre hurtige stablinger og har en lang rækkevidde
J&M, Frölunda, Sverige:

Den store udfordring for palleteringsrobotter, som er aktive i det såkaldte "fast moving comsumer goods segment“ er hastighed og rækkevidde. Bare det at være hurtig er ikke nok, hvis robotten ikke har tilstrækkelig rækkevidde i alle tre dimensioner, og ofte er stabelhøjden og det at nå overalt det vigtigste. Men at komme dertil for langsomt er heller ikke gangbart.

At kombinere ovenstående perspektiver er ikke noget problem for de nye palleteringsrobotter i Quantec-serien. Det er ganske enkelt nogle af markedets mest effektive hurtigflyttere og op til 25 procent hurtigere end sine forgængere, hævder KUKA Nordic. Det er især accelerationstiden, der er mærkbart hurtigere end de "gamle" robotter, hvilket ved selvsyn kan konstateres på den video, vi har lagt på J&M’s hjemmeside www.jernindustri.dk

Egenvægten af robotterne er mindsket med op mod 30 procent, og det gør Quantec-robotterne ekstremt hurtige, og cyklustiderne er betydeligt kortere end forgængerne.

De nye modeller KR 120/180/240 QUANTEC PA håndterer som navnet antyder hhv. 120, 180 og 240 kilogram. Alle tre har en rækkevidde på 3.195 mm og er specielt optimerede for høje løft. Yderligere en vigtig detalje på de nye palleteringsrobotter er deres design med hult håndled (hollow wrist), som er 60 mm i diameter. Dette medfører en lettere håndtering af slanger og mediepakke. Dette forlænger endda levetiden på slangepakken og sikrer høj tilgængelighed, hævdes det.

Robotterne leveres med et nyudviklet styresystem KRC4, som integrerer robottens bevægelses-, cyklus- og proceskontrol, ligesom sikkerhedsstyringen er fuldstændig integreret i elektronikken.

At robotterne i Quantec-serien er blevet lettere og slankere, udmønter sig sammen med det nye styresystem med kun én blæser i kontrolboksen også i et markant lavere energiforbrug - cirka 30 procent, forklares det.

- Alle de nye robotter er i teorien 5-aksede, men den 4. akse er elektronisk styret og der så at sige usynlig for brugeren. Den gamle robot er forsynet med en mekanisk bærearm for at sikre, at løfteplanet altid er i vandret position over gulvet, og den konstruktion er markant tungere og mere energiforbrugende end den elektroniske version, forklarer Christoph Schaible, der er produktchef hos KUKA i Augsburg og dermed virksomhedens tekniske talsmand ved præsentationen.Ÿ
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081