23948sdkhjf

AAU studerende deltager i racerløb

Racerløbet Shell Eco Marathon i Rotterdam foregår over et par dage midt i maj, men Aalborg Universitets hold arbejder hele året på at udvikle nye løsninger, der kan forbedre deres bil. Det arbejde er en fantastisk læringsproces, der giver de studerende masser af praktisk erfaring.
Løbet går ud på, at at køre længst på, hvad der svarer til en liter brændstof. Sidste år nåede Team Aalborg Energy mere end 3000 kilometer på en liter.

Men for de omkring 20 studerende fra Aalborg Universitet, som er med på Team Aalborg Energy, er forberedelserne mindst lige så vigtige som selve løbet.

- Det er de, fordi vi virkelig lærer en masse ved at gøre bilen klar, for det er langt fra bare hyldevarer, vi sætter i bilen. Mange af delene laver vi selv, og det er virkelig noget, vi lærer noget af. Ikke bare af selve fremstillingen, men mindst lige så meget af, at vi skal tænke kreativt og bruge vores indre "Ole Opfinder" for at komme på løsningsforslag. Blandt andet har holdet selv lavet hydraulisk styretøj, hjulophæng, drejemekanisme og lavet formen til skallen og støbt den i kulfiber, og brændselscellen har også krævet noget arbejde.mola
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062