23948sdkhjf

Likviditeten presser virksomhederne

Likviditetssituationen er værre i dag end den var på samme tidspunkt sidste år. Det viser en undersøgelse af den aktuelle likviditetssituation blandt Dansk Erhvervs medlemsvirksomheder.
- Hver fjerde virksomhed, der har ansøgt om likviditet inden for det seneste kvartal, har fået afslag. Mange sunde og raske virksomheder bliver ramt af, at adgangen til likviditet er stram og bliver mere og mere omkostningskrævende, siger chefkonsulent Mira Lie Nielsen, Dansk Erhverv.

- Vi har et klart billede af, at erhvervslivet presses mere og mere, når de låner penge. Blandt andet viser resultaterne, at mere end hver fjerde virksomhed. oplever at likviditetssituationen er forværret, mens knap halvdelen mener, situationen er uændret, og kun fire pct. mener, der er sket en forbedring. Samlet set, er der sket en forværring af likviditetssituationen, understreger Mira Lie Nielsen.

- Når virksomhederne er klemt på likviditeten, så hæmmer det i sidste ende den vækst, som dansk økonomi så hårdt har brug for. I en tid, hvor det så småt begynder at lysne, og den økonomiske aktivitet formentlig er på vej op, så er det yderst beklageligt, at højere og højere omkostninger overvæltes på virksomhederne, siger Mira Lie Nielsen. mola
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078