23948sdkhjf

Frikøling til serverrum

Passiv køling i serverrum kan gå hen og blive en guldgrube for virksomheden Frikøling Danmark ApS. Passiv køling, også kaldet frikøling, betyder simpelt hen, at luften udefra benyttes til at køle med i stedet for at anvende køleanlæg.
Danske virksomheder bruger årligt op mod 231 mio. kWh strøm til køling af danske servere, viser tal fra Go' Energi.

Det koster omkring 333 mio. kr. - men den udgift kan netm reduceres til en tiendedel. Der skal blot installeres et såkaldt frikølingsanlæg, som køler med frisk luft udefra i stedet for med nedkølet luft fra et airconditionanlæg. Køleeffekten er den samme og erfaringerne fra det danske klima, viser, at der kun vil være behov for at benytte køling i de ca. tre pct. af året, hvor temperaturen er over 22 grader. I alt bliver de årlige udgifter og CO-udslippet reduceret med over 90 pct.

- Det er paradoksalt, at man ikke har gjort det i større udstrækning, for teknologien er forholdsvis simpel, installationen er billig og driftsomkostningerne ligger på ca. en tiendedel. Forklaringen er ofte, at det er forskellige budgetter og dermed forskellige pengekasser, som betaler for henholdsvis IT-drift og drift af bygninger, som køling ofte bogføres under. Dermed skjules de enorme og unødvendige udgifter til køling af servere, siger Claus Herbert Bross fra virksomheden Frikøling Danmark ApS. Den nystartede virksomhed har i løbet af få måneder haft stor succes med at eftermontere frikølingsanlæg landet over.

- Selvom vi er midt i en krisetid og nyinvesteringer udskydes, så er det nemt at overbevise folk om, at der er et reelt problem med en oplagt løsning. Det kræver blot, at vi kommer i dialog med de rette folk i virksomhederne, som kan tage beslutninger. Tilbagebetalingstiden er typisk på et sted mellem 10 og 18 måneder, så det er snarere et spørgsmål om, hvorvidt man har råd til at lade være, mener Claus Herbert Bross.mola
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078