23948sdkhjf

Davenka lancerer energisparepakke til malekabiner

Stigende energipriser og øget opmærksomhed på energibesparelser har fået Davenka til at udvikle en energisparepakke til eksisterende malekabiner. Ifølge salgschef Brian Jul Jensen fra ventilations- og malekabinefirmaet har virksomheden udviklet en komplet energisparepakke, som kan monteres på alle eksisterende malekabiner.
Energisparepakken kan typisk reducere energiforbruget med 40-60 %, hvilket giver en årlig besparelse på 50.000-100.000 kr. i en sprøjtekabine, der måler 7 x 4 meter.

Endvidere kan der for tiden opnås tilskud til energisparepakken, og man kan spare udskiftningen af den gamle kedel, som har en begrænset levetid. Investeringen er typisk tjent hjem i løbet af 1-2 år, fortæller Brian Jul Jensen. Endvidere vil energisparepakken give en hurtigere lakeringsproces, som giver yderligere økonomiske fordele og større kapacitet i malekabinen.

Brian Jul Jensen fortæller videre, at de store økonomiske fordele ved at montere energisparepakken primært opnås ved, at der spares energi, men der spares også på de årlige driftsudgifter. Energiudgifterne til drift af en malekabine er betydelige. Derfor vil en reduktion af energiudgiften ikke blot give besparelser her og nu, men vil også sikre en økonomisk gevinst i fremtiden, og denne gevinst forventes at være stigende. Installation af Davenka Energisparepakke vil typisk give besparelser i energiforbruget på 50.000-100.000 kr. om året pr. kabine baseret på de nuværende energipriser, udtaler Brian Jul Jensen.

Virksomheden har udviklet en beregningsmodel, som for den konkrete malekabine kan beregne den forventede besparelse og størrelsen på det økonomiske tilskud fra energiselskabet. For tiden udgør tilskuddet typisk 30.000-50.000 kr. pr. kabine med målene 7 x 4 meter. Davenka står for arbejdet med at søge dette tilskud.

Endvidere vil der opnås besparelser på service og reparation af udsugningsspjæld, og risikoen for driftsstop på grund af et defekt spjæld fjernes.

En kedel i en malekabine har en begrænset levetid på typisk 10-15 år på grund af gennemtæring. Med installation af vores energisparepakke skal den gamle kedel ikke bruges længere, og man sparer en dyr udskiftning af den gamle kedel, hvilket typisk kan koste 60.000-80.000 kr. Man kan også risikere, at en gennemtæret kedel kan give et akut driftsstop i en længere periode, siger Brian Jul Jensen.

Energisparepakken giver også hurtigere lakeringsproces i sprøjte-/tørrekabinen og dermed økonomiske fordele og større kapacitet i kabinen med mulighed for at male større volumen. Der kan forventes en tidsbesparelse på omkring 20 %.

De årlige besparelser ved installering af energisparepakken er så store, at investeringen er tjent hjem i løbet ganske kort tid. Tilbagebetalingstiden er typisk 1-2 år. Herefter er det ren indtjening år efter år. Selv hvis man skal låne alle pengene til installeringen i banken, er der positiv likviditet, også de første år hvor lånet skal betales tilbage.

Davenka står for alt arbejdet i forbindelse med installationen af energisparepakken, det vil sige selve montagen, tilskud fra energiselskabet og godkendelse fra gasselskabet.

Energisparepakken betyder, at den gamle kedel demonteres, og Davenka monterer i stedet en enhed med direkte gasbrænder. Energien udnyttes optimalt med energisparepakken, idet der ikke skal bruges energi på opvarmning af en gammeldags kedel. I stedet opvarmes indblæsningsluften direkte.

Der installeres komplet ny PLC-styretavle med nye optimerede spareprogrammer gennemtænkt til mindste detalje. Endvidere installeres nye frekvensomformere til regulering af luften, og det gamle udsugningsspjæld tages ud af drift.

Den nye styring er meget driftssikker og skånsom for anlægget. Store udsving i trykket i kabinen fjernes, og risikoen for urenheder i lakken reduceres. Kabinen kan meget hurtigt komme op på tørretemperatur, og den nye styring giver en præcis regulering af temperaturen. Udsvingene i temperaturen under sprøjtning er under 1 grad C. Tørretiden reduceres betydeligt, hvilket giver større kapacitet i sprøjte-/tørrekabinen.

Davenka Energisparepakke kan også installeres i områder uden naturgas. Dette kan gøres ved, at gasleverandøren monterer en gastank.

Ombygningen giver også energibesparelser ved, at lyset kan slukkes automatisk efter et valgfrit antal minutter, hvis kabinen ikke er i brug. Brian Jul Jensen forklarer endvidere, at malekabinen kan køre automatisk ned i lavdrift, hvis der ikke bruges sprøjteluft og køre automatisk op på normal drift igen, når sprøjten aktiveres. Malekabinen kan også stoppe efter at have kørt et valgfrit antal minutter på lavdrift og starte automatisk op på sprøjtning igen, når sprøjten aktiveres. mola

Yderligere information:

Davenka ApS

6361 0026
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095