23948sdkhjf

Ny Behringer sav optimerer produktionen hos AC Hydraulic

En ny Behringer sav erstatter to ældre modeller af samme mærke hos AC Hydraulic A/S i Viborg. Den nyinstallerede sav er cirka fire gange så hurtig som de gamle.
Moderne produktionsudstyr er et af nøgleordene for AC Hydraulic. I bestræbelserne på en fortsat egenproduktion af højkvalitetskomponenter til firmaets hydrauliske løfteudstyr målrettet autobranchen, som man har henvendt sig til siden opstarten i 1958.

I dag fremstilles der mange forskellige typer løfteudstyr, som eksporteres til godt 60 lande i skarp konkurrence med aktører fra Tyskland, Sydeuropa og Kina, der er begunstiget af betydeligt lavere lønninger.

Trods det store prispres og rig mulighed for outsourcing af virksomhedens produkter fremstilles langt de fleste af komponenterne stadig på fabrikken i Viborg, og det er en helt bevidst strategi.

- For at kunne bevare produktionen i eget hus investerer vi rigtig meget tid og penge på at få det rigtige produktionsudstyr ind, fortæller produktionschef John Holmgreen Madsen.

- Siden 2007 har vi skrottet mange ældre maskiner og investeret i robotter og maskiner, der kan fremstille emnerne færdige i én opstilling, så der er et minimum af mandetimer i produkterne.

Ny sav

Sidste skud på stammen af ny maskiner i produktionen er en Behringer HBP 360A båndsav, leveret af Industrimaskiner ApS, der kan save Ø360 millimeter.

For at følge virksomhedens strategi omkring automatiseret produktion, er saven forberedt for robot til palletering af emnerne.

Virksomheden har skiftet to ældre Behringer save ud og erstattet dem med en enkelt.

- Den nye sav er cirka fire gange hurtigere end de to, vi kom af med, så der er bestemt sket meget på området, siger save operatør Poul Henning Mortensen.

Saven er udstyret med AFC, der er automatisk styring af tilspænding og skærehastighed ud fra materialevalget.

- I maskinen indgiver man bare materialet, der skal afkortes og derefter diameteren på røret, forklarer Jørn Stein fra Industrimaskiner.

- Saven er udstyret med en snittryksventil, der automatisk regulerer trykket på klingen, så den er i princippet ligeglad med, at det er profilrør, der saves. Det regulerer maskinen selv.

- AFC er specielt godt i rørprofiler, da det normalt er meget hårdt for klingen at bearbejde forskellige godstykkelser, men ved hjælp af AFC opnår man optimal standtid på klingen.

Maskinen er derudover udstyret med minimalsmøring.

- I hule rør giver det ofte kølevand på gulvet hvis vi kører med det. Derfor er det en stor fordel for os med minimalsmøring, da vi saver mange rørprofiler. Der er heller ingen forskel på standtiden på savebåndene. De holder ens ved begge metoder, siger Poul Henning Mortensen.

Den nye sav er ikke blot hurtigere end de gamle, den er også mere præcis.

- Vi saver tættere på emnets slutmål nu end tidligere. Det betyder, at vi sparer tid i den efterfølgende bearbejdning og mindre materialespild, tilføjer John Holmgreen Madsen.Ÿ
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109