23948sdkhjf

Fiberlaseren er på kraftig fremmarch i Asien

Enhver virksomhed med respekt for sig selv havde en fiberlaser som det dominerende på standen, da Simtos-messen præsenterede pladebearbejdningsløsninger til det asiatiske marked i Seoul.
Den 15. udgave af Simtos messen, der løb af stabelen i det imponerende Kintex center i Seoul for nylig bød også på pladebearbejdning. Det var dog den spåntagende del, der var fremherskende på messen. Pladebearbejdningsmæssigt levede messen ikke op til de standarder, vi kender fra Blechmessen i Hannover.

Alle de store mærker, som også er fremherskende i Europa med Trumpf, Amada, Bystronic og salvagnini i spidsen var repræsenteret.

Samtlige producenter havde dog ladet alt automationsudstyr blive hjemme, og der var stort set ingen automationsløsninger at kigge på for de fremmødte.

- Det har aldrig været kulturen herude at have den slags udstyr med på messe, sagde salgschef Sung Dong-ha fra Trumpf.

- For bare to år siden var der heller ikke mange automationsløsninger at kigge på hos spåntagningsdelen, men det er der i dag. Så mon ikke også at vi vil se væsentlig mere af den slags i fremtiden på pladebearbejdningssiden.

Fiberlasere dominerede

Nøjagtig som på sidste Blech messe i Hannover var det fiberlaserne, der dominerede. Men også aspekter som bedre og hurtigere styringer var på dagsordenen.

Enhver udstiller med respekt for sig selv havde fået ordet fiber centralt placeret på standen, og der er ingen tvivl om, at producenterne mener det alvorligt med fiberlaseren.

Der er dog en række vigtige faktorer, der stadig skal tages i betragtning før investeringen foretages. De forskellige forhandlere af fiberlaseren er enige om, at grænsen for hvornår det er fornuftigt rent økonomisk at anvende fiberlaser frem for traditionel CO2 laserskæring, ligger på pladetykkelser op til omkring 6 millimeter.

- Er kundernes fokusområde plader over 6 millimeter, anbefaler vi stadig traditionel laserskæring, da hastigheden på fiberlaseren i tykkere materialer, endnu ikke er konkurrencedygtig, fortæller Kim Seokho marketingsdirektør for Bystronic.

Salvagnini har fået succes

De eneste der for alvor havde fået slået hul på at sælge fiberlasere var Salvagnini.

- Foreløbig har vi cirka 160 enheder ude at køre i Asien, og vi regner med, at der er cirka 200 maskiner ude at køre, så vi har langt den største del af markedet, fortæller Lee Sang-Jun.

- Det er især de store virksomheder inden for automobilindustrien, der har taget teknologien til sig, men jeg er ikke et øjeblik i tvivl om at vi snart vil se mange mindre virksomheder tage teknologien i brug, og at den er fremtiden inden for skæring.

Det største tilløbsstykke hos Amada var uden tvivl deres 4kW fiberlaser, der for første gang for alvor blev introduceret for asiaterne.

Maskinen en model FOL-3015 AJ blev præsenteret med en ny vibrationsdæmpende maskinkonstruktion i støbejern.

- Lineære motorer på X og Y-aksen sikrer accelerationer på 5G og giver ilgangshastigheder på 240 meter per minut, fortæller salgschef Choi Hyun-jo.

- Maskinen kan skære i materialer op til 22 mm stål, 18 mm rustfrit stål, 16 mm aluminium og 8 mm kobber.

- Vi glæder os til for alvor at få gang i salget af den nye laser type på det asiatiske marked, så vi kan få gjort vores egne erfaringer for alvor. Men de steder hvor den kører i øjeblikket får vi positive reaktioner tilbage, Choi Hyun-jo.Ÿ
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078