23948sdkhjf

Elektriske drev gavner tyndpladeindustrien

Tyndpladeindustrien inden for presbefæstigelse har mulighed for at spare penge ved at benytte elektriske maskiner frem for de traditionelle hydrauliske eller pneumatiske, lyder budskabet fra Hans Buch A/S, der blandt andet forhandler de amerikanske PEM presser til dette formål.
Industrien fordrer i denne tid besparelser, energieffektivitet og Lean-produktion som aldrig før.

Hvis man arbejder inden for presbefæstigelse i tyndplade, fx i relation til elektronikfremstilling, kan der i den forbindelse være penge at spare ved at anvende de amerikanske maskiner fra PEM, oplyser Hans Buch A/S.

Fuldelektrisk maskine

- Hvor tyndpladeproducenterne tidligere anvendte hydrauliske eller pneumatiske maskiner til presbefæstigelse, så er PEMSERTER Series 3000 Press en elektrisk maskine, hvilket giver meget lavere driftsomkostninger, forklarer Henrik L. Lykkegaard, Global Account Manager hos Hans Buch A/S.

Skifter mellem stigninger

- Maskinen byder på mange forskellige features, herunder loggning af procesdata. Inden for presbefæstigelse er kraft og hviletid væsentlige parametre. PEMSERTER har to drev, hvor en kobling skifter mellem to stigninger på spindlen med henblik på en smidig proces, fortsætter Henrik L. Lykkegaard.

Maskinen er baseret på fuld servo-elektromekanisk aktuator-teknologi, og den beskrives af producenten som op til 30 procent hurtigere end konventionelle maskiner på grund af de nævnte stigninger på spindlen og den elektriske drift.

Der arbejdes med PC-baseret Windows-programmering.

Pressen kan endvidere overvåges via internet.

Eftersom pressen er elektrisk, undgår brugerne miljøproblemer med hydrauliske væsker.

- PEM fremstiller foruden presser også pressekomponenter, så de disponerer over hele paletten og stor knowhow på området, afrunder Henrik L. Lykkegaard. Ÿ
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078