23948sdkhjf

Tank med brint på under fire minutter

H2 Logic har offentliggjort seneste 70MPa optankningsresultater for virksomhedens H2Station® produkt, som viser en meget høj tilgængelighed og optankningstider konstant under fire minutter.
Lige før sommeren åbnede H2 Logic sin fjerde brint tankstation på kun 12 måneder, hvilket markerede en uofficiel verdensrekord med flest 70MPa stationer på ét år. En af stationerne er bygget som en del af det igangværende H2MOVES Scandinavia projekt.

Resultaterne viser at H2Station® teknologien præsterer optankningstider på mellem 1,3 og 4 minutter for en fuld tank på op til 500 km, afhængig af hvor tom bilerne var før op-tankning. Dette er muligt fordi teknologien leverer en hurtig og præcis køling af brint under påfyldningen, helt præcist opnås en brint temperatur på under 33 grader efter kun 15 sekunders optankning.

Hurtig fremgang

Som en del af H2MOVES projektet er 342 kg brint blevet tanket ved stationen i Oslo i perioden november 2011 til april 2012, fordelt på 155 optankninger af primært brintbiler fra Daimler og Hyundai. Stationen har præsteret en oppetid på 96%, hvor 65% af alle drifts-stop er blevet løst indenfor en halv time og 92% indenfor et døgn. Gennem hele perioden er ingen sikkerhedsrelaterede situationer blevet rapporteret.

Resultaterne viser en vigtig fremgang for de “must- win-battles" som H2 Logic har defineret for den fortsatte udvikling af H2Station® teknologien, som er at muliggøre:

• Samme hurtige optankning og lange rækkevidde som benzin

• En brintpris ved tankstanderen tilsvarende benzin

• En kommerciel drift for brintstations ejere og operatører

• En tæt ved 100% optankningstilgængelighed i netværk

H2MOVES projektet er støttet af EU’s brint program FCH-JU og de nationale programmer Transnova i Norge og EUDP i Danmark.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109