23948sdkhjf

DF: Erhvervskanon er ren beskæftigelsesterapi

Handels- og investeringsministeriet er dybest set overflødigt, mener gruppeformand
Dansk Folkepartis gruppeformand Kristian Thulesen Dahl er ikke begejstret for handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhrs forslag om en såkaldt "erhvervskanon", der skal kortlægge danske erhvervsvirksomheder. Han betegner forslaget som "beskæftigelsesterapi" og som et bevis på, at ministeriet dybest set er overflødigt.

- Dansk erhvervsliv er kendetegnet af en stor mangfoldighed og af et miks af store, mellemstore og små virksomheder, der hver især blot er interesserede i at have så gode rammevilkår som muligt. Det er ikke en regerings opgave at detailregulere erhvervslivet, men derimod at sørge for, at virksomhederne kan overleve og afsætte deres produkter, siger Kristian Thulesen Dahl.

Ren symbolpolitik

Efter hans opfattelse har regeringen netop fejlet på dette punkt. Blandt andet ved at indføre nye afgifter såsom NOx-afgiften og en afgift på sukker, som, når den er implementeret vil koste flere tusinde arbejdspladser. Samtidig påpeger han det forkerte i, at regeringen ensidigt har valgt at have "grøn vækst" som målsætning.

- Regeringens erhvervspolitik er ren symbolpolitik. På forhånd har man udnævnt de virksomheder på det grønne område som vinder, mens landbruget forfølges med randzoner og udskriges som tabere. Det viser, at regeringen er ude af takt med virkeligheden. Det bedste, regeringen kan gøre for erhvervslivet, er at afholde sig fra at opfinde fremtidens erhvervseventyrer, men overlade det til de enkelte brancher, siger Kristian Thulesen Dahl.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109