23948sdkhjf

Rensningsanlæg sparer med pneumatisk automationsteknologi

Med pneumatisk aktiverede spadeventiler bliver der opnået besparelser på €11.300 om året på rensningsanlægget i Sindelfingen.
Rensningsanlægget i Sindelfingen i nærheden af Stuttgart behandler spildevand for 250.000 indbyggere. Procesventilerne med deres pneumatiske aktuatorer DLP og DFPB/DAPS fra Festo er fordelt over hele anlægget. En gang i mellem på steder, der er vanskeligt tilgængelige.

Der er seks centrifugalpumper i pumpekælderen, som hver har et strømforbrug på 90 kW og en transportkapacitet på op til 500 l/s ved en transporthøjde på 8 til 9 m. Før introduktionen af pneumatisk automationsteknologi skulle kontraventilerne hele tiden holdes åbne via pumperne. Det sænkede transportkapaciteten med op til 10 %. Nu har den pneumatiske automatisering af de eksisterende spadeventiler erstattet kontraventilernes funktioner og har dermed øget driftssikkerheden, fortæller Festo.

Rensningsanlægget i Sindelfingen opnår nu den samme pumpekapacitet som tidligere, men med et betydeligt lavere energiforbrug, hvorved der spares 89.469 kWh eller €11.300 om året i energiudgifter. Det svarer til en samlet besparelse på 2 procent af hele anlæggets el-forbrug.

Mød Festo på Vandtek

Pumpestationen er nu langt mere overskuelig, og systemet kræver mindre plads, beretter Festo. Støjniveauet er også reduceret væsentligt. Da spadeventilerne lukker helt tæt, er der ikke længere skjulte lækager. Når spadeventilerne lukkes, optræder der ikke vandslag, og i rørledningen optræder der dermed ingen vibrationer, der har negativ indflydelse på levetiden. Nu kan gasbobler, der dannes, når pumpeenheden står stille, undslippe når spadeventilen er åbnet. Det sikrer, at pumpeenheden starter automatisk, meddeler virksomheden.

Pneumatiske komponenter er modstandsdygtige over for permanente belastninger og de er vedligeholdelsesfrie i hele deres levetid. De er lette at installere og billigere end sammenlignelige elektriske løsninger, særligt når der implementeres komplette systemløsninger. fortæller Festo. Pneumatiske komponenter er også værdifulde, når det gælder sikkerhed. Trykluft er altid til rådighed, også under strømsvigt. Dette sikres ved hjælp af et luftreservoir sammen med en kompressor.

På Vandtek stand A1116 præsenterer Festos industrieksperter løsninger til vandteknologiprocesser.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079