23948sdkhjf

Virksomhedernes kriseknuser nomineret til europæisk pris

Early Warning er sammen med 13 andre europæiske projekter nomineret til den europæiske pris til fremme af iværksættere 2012
Danske Early Warning er udvalgt blandt mere end 400 projekter fra 30 europæiske lande til at repræsentere Danmark ved den årlige uddeling af den europæiske pris til fremme af iværksættere.

Early Warning er nomineret i kategorien "Forbedring af erhvervsklimaet".

- Det er især to forhold, der er afgørende for, at iværksættere tør løbe en risiko og tage nye initiativer. Det ene forhold vedrører konkursloven, hvor hurtig behandling af en konkurssag og mulighederne for at komme ud af en uoverstigelig gæld via gældssanering, er vigtig. Det andet forhold er vigtigheden af kompetent rådgivning til iværksættere, som er i knibe med deres virksomhed, således at flest muligt overlever, og resten hjælpes med at lukke, på en måde som ikke handlingslammer ejeren, fortæller Svend Røge, der er national projektleder for Early Warning.

Har hjulpet mere end 2.800 virksomheder

Early Warning rådgiver kriseramte virksomhedsejere i en projekt-organisation, der forener faglige kompetencer hos vækstkonsulenter i de regionale væksthuse med et korps på 120 frivillige rådgivere, som rekrutteres blandt erfarne virksomhedsledere og -ejere. Projektet er finansieret af Erhvervsstyrelsen og forankret i de fem regionale væksthuse.

- Early Warning ordningen virker, og det er rigtigt godt at se, at andre lande også kan se, hvor god den er. Early Warning har siden 2008 hjulpet mere end 2.800 virksomheder. En evaluering fra sidste år viser, at virksomheder, der fik hjælp til at komme videre, klarer sig markant bedre end andre kriseramte virksomheder, og at virksomheder, der fik hjælp til at lukke deres virksomhed, havde mindre gæld til f.eks. skat efter lukningen end andre, siger vicedirektør i Erhvervsstyrelsen, Anders Hoffmann.

Vinderne af den europæiske pris findes ved et arrangement i Cypern den 15. november. Det er midt i den globale iværksætter- og vækstuge i uge 46, som i Danmark fejres med mere end 150 arrangementer over hele landet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078