23948sdkhjf

Emballagevirksomhed sætter fokus på arbejdsulykker

Plus Pack A/S i Odense er nomineret til ArbejdsmiljøPrisen i kategorien Arbejdsulykker.
Odense-virksomheden, som bl.a. producerer aluminium-emballage til fødevarer, havde for nogle år tilbage en række arbejdsulykker, som burde være undgået på en moderne industriarbejdsplads. Topledelsen ønskede derfor en koordineret og struktureret indsats i hele virksomheden for at skabe synlighed omkring arbejdet med at reducere arbejdsulykker og for at styrke det generelle forebyggelsesarbejde.

Et mål med indsatsen hos Plus Pack A/S var, at man skulle turde diskutere alle opløb til uheld samt at skabe forståelse blandt medarbejderne for, at sikkerheden i arbejdet skal være i fokus på lige fod med produktivitet og andre nøgletal.

Har skabt en mere sikker arbejdsplads

"Ved investering og implementering af ny teknologi har man erkendt værdien af en grundig medarbejderivolvering og introduktion, bl.a. for at komme medarbejdernes usikkerhed og eventuelle modstand mod teknologiudviklingen i forkøbet.

Ud over de nødvendige tekniske investeringer har der været fokus på orden og systematik i hverdagen samt på at sikre trivslen i de enkelte medarbejdergrupper. Indsatsen omkring ulykker har igennem de sidste tre år været diskuteret dagligt på tavlemøder i de enkelte afdelinger, ligesom tilløb til ulykker dagligt diskuteres for at skabe opmærksomhed og for at sikre at et uheld ikke opstår.

Fokus på arbejdsmiljøet og involvering af medarbejderne har skabt en mere sikker arbejdsplads samt sikret en høj trivsel på virksomheden. Den høje trivsel betyder, at man har kunnet prioritere "de rigtige ting" i hverdagen, hvilket i praksis giver overskud

til at tale om forebyggelse og fremadrettede tiltag", lyder det i indstillingen.

ArbejdsmiljøPrisen uddeleles d. 7. november.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063