23948sdkhjf

Dansk Metal: Vi står med en kæmpe genopretningsopgave

"Vi skal have Danmark i job igen - gennem uddannelse, gennem offentlige investeringer og gennem investeringer i virksomhederne." Det var et gennemgående tema, da forbundsformand Thorkild E. Jensen aflagde beretning for Dansk Metals kongres.
Dansk Metals forbundsoformand slog i weekenden fast, at vi skal skabe sund vækst - en vækst der har rod i ny teknologi og nye produkter, i bedre uddannelse og i dygtige medarbejdere.

- Vi skal genskabe et mere helt Danmark - et Danmark, der hænger både menneskeligt, økonomisk og socialt sammen, sagde Thorkild E. Jensen og nævnte den aktuelle sag om medlemmer, der står til at miste deres dagpenge efter nytår.

- Hver tredje af Metals ledige medlemmer står til at miste dagpengene i første halvår af 2013, og en meget stor del vil slet ikke have mulighed for at få kontanthjælp. Det er en katastrofe for medlemmerne, og jeg havde egentlig håbet, at regeringen i finansloven havde taget flere initiativer med, der kan hjælpe disse mennesker, sagde Thorkild E. Jensen og understregede samtidig, at regeringens akutpakke slet ikke er nok.

- Vi vil advare imod, at man nu etablerer en ny samtalefabrik med bureaukrati, dobbeltarbejde og kontrol. Det er der i forvejen rigeligt af i beskæftigelsessystemet. Desværre løser akutpakken ikke det problem, at tusinder af arbejdsløse mister deres forsørgelsesgrundlag fra den 1. januar 2013, sagde Thorkild E. Jensen.

Erhvervslivets krævementalitet

- Jeg synes, det er helt forkert, at mennesker, der har arbejdet hele livet, betalt deres skat og været medlem af en a-kasse, pludselig får revet tæppet væk under sig og bliver tvunget til at sælge hus og bil, fordi krisen har lukket deres arbejdsplads. Derfor bør regeringen lægge sig i selen for at sikre, at folk ikke mister deres dagpenge næste år, sagde Thorkild E. Jensen og kom også med en opfordring til de europæiske politikere:

- Det er på høje tid nu, at de europæiske ledere lægger alle kræfter i at finde svar på vores fælles jobkrise. AE-rådet har dokumenteret, at vi gennem en koordineret, europæisk indsats kan skabe 1,2 millioner nye job i Europa. Og så har jeg blot et enkelt spørgsmål til de europæiske politikere: Hvad er det egentlig I venter på? Vi har ikke brug for europæiske ledere, der kun vil forvalte og afbøde de værste følger af kriserne. Vi har brug for europæiske ledere, der selv vil sætte en ny dagsorden for job og vækst i Europa. Vi har brug for europæiske ledere, der vil skabe nyt håb og konkrete resultater for Europas millioner af ledige, sagde Thorkild E. Jensen, der også angreb erhvervslivets krævementalitet:

- Der bliver talt om krævementalitet i de her år, og jeg er bange for, at vores erhvervsliv - efter 10 år med borgerlig regering - er blevet ekspert på området. Selvfølgelig skal virksomhederne have gode rammer. Vi er jo alle afhængige af, at det går virksomhederne godt. Men det nytter ikke at kræve ansvarlighed af alle andre og så slå bommen ned for fx ældre og lærlinge, straks krisen kradser. Derfor vil jeg godt minde arbejdsgiverne om, at de er en del af fællesskabet, og at de nyder godt af det fællesskab. Derfor skal de lægge krævementaliteten på hylden, komme ind i kampen og give deres bidrag med, sagde Thorkild E. Jensen.

Læs mere på www.metalkongres.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109