23948sdkhjf

Rød Aalborg og Gammel Dansk bliver norsk

De franske ejere af Pernod sælger danske spritfabrikker til norske Arcus. De laver også brændevin.
Rød Aalborg får nu igen nye ejere. Denne gang er det nordmændene i Arcus-Gruppen, der overtager den danske brændevin og Gammel Dansk, så spritfabrikkerne er næsten kommet hjem igen.

For efter Danisco solgte De Danske Spritfabrikker for 12 år siden, har både dansk snaps og bitter haft en omtumlet tilværelse.

Først var det den svenske stat, der overtog spritfabrikkerne, så kom franskmændene i Pernod Ricard - og nu er det så nordmændene, der ejer de danske spritikoner.

Arcus er i Danmark kendt for Linie Aquavit. Og når nu Aalborg, Brøndum og Gammel Dansk føjes til på hylderne, er det et skridt i planen om at styrke positionen af nordisk brændevin på det globale markedet.

- Vi ser et stort potentiale i at forædle det ikoniske mærke Gammel Dansk på det globale marked. Og med vores internationale distribution vil vi gøre både Aalborg og Gammel Dansk endnu mere attraktive uden for Danmark, siger Arcus-direktør Otto Drakenberg.

Arcus-Gruppen har betalt 771 millioner kroner for varemærkerne og produktionsanlægget i Aalborg. Købet skal nu godkendes af konkurrencemyndighederne.

Det norske selskab producerer, sælger og distribuerer vin og brændevin i Norden. Arcus er repræsenteret i alle de nordiske lande.

Arcus-Gruppen satser på tre forretningsområder: Brændevin, vin og distribution. Selskabet har 470 ansatte og en omsætning på omkring to milliarder kroner.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078