23948sdkhjf

Uheldig tyv stjal gasflasker med GPS sporing

Det har nok ikke været den skarpeste kniv i skuffen, der forsøgte at stjæle 52 gasflasker fra AGA’s lager i Taulov. Gasflaskerne var nemlig forsynet med GPS og politiet fangede hurtigt frem til tyvekosterne.
Kombinationen af elektronisk chip og moderne GPS-teknologi holder styr på mere end 100.000 gasflasker hos virksomheden AGA i hverdagen.

En sen lørdag nat beviste teknologien sig også som en særdeles effektiv tyverisikring. Da gasser for ca. 30.000 kr blev fjernet fra AGA’s område i Fredericia, var det via GPS muligt at følge flaskerne. Og der skulle derfor kun gå 20 minutter, før tyv og tyvekoster blev fundet.

Kl. 4.09 natten til søndag den 20. maj blev en AGA-medarbejder vækket af alarmen på sin mobil. Alarmen var tegn på, at én eller flere gasflasker havde bevæget sig væk fra gasvirksomhedens område i Taulov ved Fredericia. Og via GPS systemet kunne medarbejderen konstatere, at flaskerne var i hastig bevægelse nordvestpå.

Medarbejderen underrettede politiet. Ti minutter senere indfandt begge parter sig på AGA, hvor de konstaterede, at hegnet var klippet i stykker. Ved hjælp af GPS- positionen for gasflaskerne optog politiet derfor hurtigt forfølgelsen af tyven og de stjålne gasflasker.

Mindre end tyve minutter efter alarmen lød hos AGA-medarbejderen, fandt politiet de 52 stjålne gasflasker på en trailer på en landejendom uden for Fredericia.

Teknologi i flasker

Gasflaskerne var såkaldte komposit letvægtsgasflasker med propan, som leverer energi til køling og opvarmning i forbindelse med både sommerhuset, båden og grillen i haven.

Ole Kronborg, markedsdirektør hos AGA i Danmark fortæller:

- Dansk Byggeri fastslår, at danske byggefirmaer hver dag mister flere millioner i forbindelse med tyverier fra byggepladser. Vi oplever ligeledes en intensivering af tyverier fra såvel egne produktionssteder samt fra vores forhandlere, og det er oplagt for os at anvende vores ICC-teknologi (Individual Cylinder Control) kombineret med GPS overvågning for at bremse denne udvikling - ikke mindst af hensyn til sikkerheden, herunder uautoriseret håndtering og transport af vores gasser. Så vi fokuserer i stigende grad på ikke kun manuel, men også teknisk overvågning af vores gasflasker.

Data i hætten

Noget af det allermest betydningsfulde for AGA’s kunder er chippen i gasflaskerne. Chippen "sladrer" nemlig om alt det, du har brug for at vide, og det overblik kan give dig store besparelser. Chipløsningen, der med et fagudtryk hedder "Individual Cylinder Control" er din garanti for god økonomi, kvalitet og sikkerhed i din hverdag med gas, forlyder det fra gasleverandøren.

Den elektroniske chip er placeret i hætten på flaskerne. Chippen, som kan aflæses med en håndterminal, giver fuld sporbarhed og kan f.eks. også fortælle nøjagtigt, hvor mange gasflasker man har, hvor de er placeret, hvor de kommer fra samt udløbsdato og indhold. Så det er slut med at tabe tid og penge på at lede efter forsvundne gasflasker.

Samtidig fungerer chippen som tyverisikring. De fleste har prøvet at miste flasker, og det er ærgerligt at betale leje for en flaske, som er væk. Flaskerne repræsenterer en stor værdi, og af samme grund forsvinder der ofte flasker fra byggepladser. Da de på et tidspunkt vender tilbage til AGA for at blive fyldt op, er det nu langt lettere at afsløre, om flasken er meldt stjålet. Flasken godskrives så den oprindelige lejers konto, oplyses det fra AGAs hjemmesideŸ

Eksempler på oplysninger, der er lagret i chippen:

Ÿ Indhold

Ÿ Produktionssted

Ÿ Udløbsdato

Ÿ Placering

Ÿ Gas- og lejeomkostninger

Ÿ Antal gasflasker

Ÿ Antal AGA-BYT aftaler

Ÿ Lagertider

Ÿ Dato for trykprøvning

Ÿ Øvrig sikkerhedsinformation

Om AGA

AGA A/S er et selskab i The Linde Group, det førende gasselskab i verden, som med 50.000 medarbejdere i 100 lande er verdens største leverandør af industrielle og medicinske gasser. AGA samarbejder blandt andet med kunder i den farmaceutiske og bioteknologiske industri, jern- og maskinindustrien, i den kemiske industri, levnedsmiddel- og elektronikindustrien, samt i miljø- og sundhedssektoren. Virksomheden beskæftiger 155 medarbejdere i Danmark.

Besøg AGA på www.aga.dk.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078