23948sdkhjf

Enhedslisten: Arbejdsgivere skal stoppe trusler og klynk

Jeg synes, at arbejdsgivernes udmeldinger er udtryk for en forfærdelig mangel på taknemmelighed over for det danske samfund, siger erhvervsordfører Stine Brix.
Utaknemmelighed og mangel på samfundssind. Enhedslistens fungerende erhvervsordfører Stine Brix er oprørt over truslerne fra Danfoss og Dansk industri, om at flytte produktionen ud af Danmark, hvis ikke skatter og lønninger sænkes.

- Det er grotesk, at høre udmeldingerne fra arbejdsgiverne i dag. De får det til at lyde som om, at de ikke kan tjene penge i Danmark. Men det er jo fuldstændig virkelighedsfjernt. Danfoss har de seneste to år haft rekordoverskud og tjent milliarder i Danmark. Vi skal som politikere under ingen omstændigheder ligge under for den slags trusler. I øvrigt er der intet nyt i dem. Der findes ikke den periode i Danmarkshistorien, hvor arbejdsgiverne ikke har beklaget sig over, at skatten og lønnen er for høj. Det ville være breaking news, hvis de sagde det modsatte, skriver hun i en pressemeddelelse.

Mangel på taknemmelighed

- Jeg synes, at arbejdsgivernes udmeldinger er udtryk for en forfærdelig mangel på taknemmelighed over for det danske samfund. De nyder godt af den infrastruktur, som danske skatteydere betaler for. Deres medarbejderes uddannelse er betalt af danske skatteydere, og de lukrerer påp det skatteyderbetalte sundhedssystem. Men de vil ikke selv være med til at betale for det. I andre af vores nabolande skal virksomhederne i langt højere grad selv betale for medarbejdernes sundhed, pension og sociale tryghed. Det er de fri for her i Danmark. Til gengæld skal de bidrage via skatterne, udtaler Stine Brix.

Hun mener slet ikke, at det er høje lønninger og skat, der er årsagen til den høje arbejdsløshed i Danmark.

- Arbejdsløsheden i Danmark skyldes den økonomiske krise. Der er jo langt højere ledighed i lande med lavere skatter og lønninger, så argumentet holder ikke. Problemet er mangel på efterspørgsel både i Danmark og på eksportmarkederne. Og det bedste politikerne kan gøre at sparke gang i efterspørgslen ved hjælp af en ekspansiv finanspolitik og offentlige investeringer. I stedet for at fyre offentligt ansatte, skal der skrues op for aktiviteterne, slutter hun.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078