23948sdkhjf

Femern Bælt tunnel skaber positive forventninger

Forbindelsen vil gøre en forskel for erhvervslivet og beskæftigelsen i hele regionen, vurderer Femern A/S´adminstrerende direktør.
40 procent af de adspurgte virksomheder i Skåne, Danmark og Nordtyskland forventer at øge eksporten til den anden side af Femern Bælt, når den faste forbindelse åbner. Det viser en ny undersøgelse gennemført af Roskilde Universitet på vegne af Green STRING Corridor og Femern A/S.

- Det er positivt og interessant, at flere virksomheder allerede nu har forventninger til markedet og deres forretningsmuligheder i forbindelse med åbningen af den fast forbindelse over Femern Bælt, udtaler Per Homann Jespersen, lektor ved Roskilde Universitet.

Undersøgelsen er gennemført blandt topchefer og virksomhedsledere i virksomheder og organisationer beliggende i Femern Bælt-regionen - nærmere betegnet Østdanmark, Sydsverige og Nordtyskland. 104 virksomheder har svaret på undersøgelsen, som vil blive gennemført årligt for at følge om forventningerne til den faste forbindelse over Femernbælt øges frem mod forbindelsens åbning i 2021.

Også Claus F. Baunkjær, administrerende direktør I Femern A/S, ser positivt på resultaterne fra undersøgelsen.

- Undersøgelsen er den første af sin art, men den bekræfter tidligere undersøgelser af effekterne af en fast forbindelse over Femern Bælt: Forbindelsen vil gøre en forskel for erhvervslivet og beskæftigelsen i hele regionen. Det er vores plan at opdatere undersøgelsen med jævne mellemrum i de kommende år, så vi er forberedt bedst muligt til åbningen af forbindelsen. Man skal være klar til at udnytte vækst- og beskæftigelsesmulighederne efter forbindelsens åbning, udtaler Claus F. Baunkjær.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063