23948sdkhjf

Rør i alle afskygninger hos Worms smede og maskinværksted

Hos Worm’s smede og maskinværksted på Nykøbing Mors vil man gerne ind og sparre med kunderne og optimere deres rørprodukter.
Worm’s smede og maskinværksted blev stiftet i 1971 og har nu 40 års erfaring som underleverandør inden for jern- og metalbranchen. Gennem årene har kvalitetsbevidsthed, alsidighed og optimering af kundernes emner stået øverst på dagsordenen.

Virksomheden råder over cirka 4500 kvadratmeter produktionslokaler og en veludbygget, opdateret maskinpark og arbejder konstant på at få det bedst mulige flow gennem hele arbejdsgangen.

Virksomheden fremstiller underleverandørarbejde inden for rørbukning, valsning, pladebearbejdning og revolverstansning i kobberrør, aluminium og stål.

- Store og små rør, tykke og tynde rør, rør med krave og rør med studs, krumme rør og lige rør, kobberrrør og stålrør, rør i alle afskygninger, det er hverdagen hos os, fortæller direktør Egon Worm.

Den store erfaring har bragt mange forskellige projekter forbi virksomheden der aldrig går af vejen for en udfordring.

- Vi har fremstillet mange sjove emner, som ikke skulle kunne lade sig gøre i forhold til lærebøgerne. Men vi er gode til at se mulighederne i at fremstille produkterne anderledes, og man kan næsten altid komme lidt udenom.

Virksomheden vil gerne ind og sparre med kunderne og se, hvad de skal bruge slutprodukterne til.

- Vi skal ind og se bagved i produktionen, hvad det skal bruges til for at vurdere, om det er konstrueret, så det kan produceres optimalt.

- Rørbukning er en kompliceret proces, som man skal have helt inde under huden, for at kunne vide, hvad der kan lade sig gøre, mener Egon Worm.

- Det gælder om at bruge så få fittings som muligt, og det kan ofte undgås ved at omkonstruere.

- Vores holdning er, at vi ikke hjælper kunden ved blot at give dem en pris på et emne. Det kan alle gøre, men vi skal forsøge at optimere produktionen i stedet, forklarer han.

Moderne maskinpark

Virksomheden råder over en automatiseret og moderne maskinpark, der bearbejder rør fra Ø2 til Ø114 millimeter.

- Vi råder over nye velfungerende CNC-styrede maskiner, der kan indstilles til snart sagt alle mulige typer rør og modeller og former.

- En touch-skærm gør det let at indlæse en 3D-fil på den ønskede rørmodel. På skærmen kan man herefter simulere det færdige resultat. Dette sammen med egen værktøjsfremstilling bevirker, at virksomheden hurtigt kan fremstille prototypeemner, så kunden kan få en fornemmelse af produktet, forklarer Egon Worm.

De fleste af maskinerne har automatisk skift af værktøjer og valser.

Dette gør det muligt at bukke såvel højre som venstre om, bukke i faste radier samt valse med variable radier i samme arbejdsgang.

- Ud fra programmet indstiller maskinerne sig selv til værktøjet og centrerer dette i forhold til rørets position. Fremstillingen giver således frihed til at følge designerens tanker, uanset om røret skal bruges i møbel, et gelænder eller i en maskine, forklarer Egon Worm.

- Når røret er bukket og valset efter kundens ønske, kan man i samme ombæring bearbejde rørenderne, da maskinparken også omfatter maskiner til endebearbejdning og opkravning af T-stykker midt på røret. Alt sammen er det med til at spare arbejdsgange og håndteringer.

De mange bukkemuligheder sparer svejsninger og fittings, men også tid på maskinopstilling.

Det er dog ikke kun rør, der ændrer form hos Worm, idet virksomheden også har maskiner til stansning og pladebearbejdning.

Sidste nye skud på stammen af maskiner er en CNC-styret Tauring profilvalse, fra Sandfeld Værktøjsmaskiner.

- Denne maskine giver os endnu flere muligheder for at fremstille specielle emner, og tingene lidt anderledes.

- Vi har erfaring med profilvalsning fra en manuel maskine, men styringen giver mange nye muligheder som vi er begyndt at forske i, fortæller Egon Worm afslutningsvis.Ÿ
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078