23948sdkhjf

DI Topmøde: Smertegrænsen for skatter og afgifter er nået

Hvert eneste år skal politikerne sænke de mest skadelige skatter og afgifter med 4-5 mia. frem mod 2020. Det vil bringe Danmark ned på det næsthøjeste skattetryk i verden, lød det fra DI’s adm. direktør på tirsdagens topmøde.
Der vil være markant færre arbejdspladser i Danmark om fem år, hvis ikke vilkårene for at drive virksomhed i Danmark bliver bedre. Det siger næsten 60 procent af virksomhederne i DI’s virksomhedspanel. Derfor var det klare budskab på tirsdagens DI Topmødet 2012: Der skal handles allerede fra på tirsdag i næste uge, når Folketinget åbner.

- Smertegrænsen for skatter og afgifter herhjemme er nået. Derfor skal regeringen allerede i år beslutte at sænke skatter og afgifter med fire mia. kr. Til en start skal NoX-afgiften væk. Det samme gælder fedtafgiften og sukkerafgiften. Og det er kun begyndelsen. Hvert eneste år skal politikerne sænke de mest skadelige skatter og afgifter med 4-5 mia. frem mod 2020. Det vil bringe Danmark ned på det næsthøjeste skattetryk i verden , lød det fra DI’s adm. direktør Karsten Dybvad på topmødet, som havde deltagelse af tæt på 1.100 topchefer og politikere - herunder statsministeren og Venstres formand.

Nye veje til et endnu mere fleksibelt arbejdsmarked

Når Danmark er et af verdens dyreste lande at producere i, skal vi også være et af de mest produktive, mener Karsten Dybvad.

- Det er vi ikke i dag. Derfor er det helt afgørende, at vi skaber mere værdi hver eneste time, vi arbejder. Det kræver, at alle byder ind med erfaringer og ideer til, hvordan vi øger produktiviteten. I over 15 år har vi ladet andre lande hale ind på os. Ikke bare lande som Korea og Kina, men også vores allernærmeste naboer – Sverige og Tyskland. Det tab skal vi have indhentet. Derfor har vi i DI nu sammensat et produktivitetspanel, der består af danske topchefer, der véd, hvor skoen trykker. Den viden og de erfaringer skal i spil i andre virksomheder og i den offentlige sektor, sagde Karsten Dybvad.

Ifølge DI er der også behov for, at vi genoptager diskussionen om, at danskerne skal arbejde mere. Investorer vil ikke sætte deres penge i maskiner og teknologi i Danmark, hvis det i en overskuelig fremtid bliver svært at få dygtige medarbejdere.

- Vi skal have skabt et system, hvor vi arbejder mere, når virksomhederne har travlt. Vi må finde nye veje til et endnu mere fleksibelt arbejdsmarked med en samlet set højere arbejdstid. Derfor skal vi være åbne for at drøfte spørgsmålet. Både på det private og offentlige arbejdsmarked, lød det fra DI´s adm. direktør.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062